Клоп още вярва в шампионските амбиции на Ливърпул, нуждае се от "най-бързия обрат"


Клоп още вярва в шампионските амбиции на Ливърпул, нуждае се от "най-бързия обрат"
Снимка: Getty Images

1037 0

Мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп, бе разочарован от загубеното дерби в сряда вечер. Неговите възпитаници отстъпиха пред градския съперник Евертън с 0:2. 

Клоп обясни ситуацията

Така кризата в резултатите на мърсисайдци се задълбочава и клубът се отдалечава от титлата в последния сезон с Клоп начело. Той остана оптимист пред медиите и обясни как неговите възпитаниците могат да триумфират, но това щяло да стане само с драматични обрати. 

Коментарът на Клоп

"Очевидно съм много разочарован от загубата. Играхме, както искаше Евертън. Те ни вкараха два гола от стандартни положения. След първия гол ги поставихме под напрежение, но пропуснатите ситуации даваха импулс на съперника. 

След това при 0:2 стана ясно, че това не беше най-вдъхновеното ни представяне. Вторият им гол беше рутинен и феновете на Евертън сигурно са го виждали 20 пъти. 

Съчувствам на феновете ни. Загубата беше ненужна, но се случи. Трябва да се съвземем, защото ни чака най-бързият от всички обрати. Можете да си представите, че сега това ще бъде предизвикателство, очевидно психическо и физическо. Физически беше ясно. Ако спечелите двубой, умственият обрат очевидно не е огромен проблем, но сега имаме и двете неща за вършене. И вероятно Уест Хем чака, потрива ръце и се надява да дойдем разклатени. Но ще опитам абсолютно всичко, за да се уверя, че сме много повече себе си, отколкото бяхме тази вечер. 

Нуждаем се от криза в Манчестър Сити и Арсенал, а ние трябва да печелим мачовете си. Ако те губят мачовете си, а ние не печелим - нищо няма да се е променило. Още дори не сме си гарантирали мястото за Шампионска лига, така че просто трябва да играем по-добър футбол", коментира Клоп след загубеното дерби. 

Още: "Червен" крах, "синя" радост: Евертън се спасява, Ливърпул - не, титлата остава мираж (ВИДЕО)

"Новак е": Футболист със 106 попадения във Висшата лига предупреди Ливърпул за наследника на Клоп

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички