Клоп направи нещо, което никога не се е случвало в 123-годишната история на Ливърпул


Клоп направи нещо, което никога не се е случвало в 123-годишната история на Ливърпул

7527 0

Немският специалист Юрген Клоп записа името си със златни букви в историята на Ливърпул, след като днес постигна резултат, който до момента не присъства в архивите на 123-годишния клуб.

Оказва се, че от момента на създаването си до вчера мърсисайдци никога в своята история не са обръщали резултата срещу отбор, когато са с човек по-малко на терена. Днес обаче това се промени.

При резултат 0:1 в полза на Кристъл Палас от терена беше изгонен Джеймс Милнър и всички очакваха "червените" да загубят срещата. В 70' обаче Роберто Фирмино изравни, а в продълженията беше отсъдена дузпа, която Бентеке реализира - 2:1 за Ливърпул и неочакван обрат за тима.

И именно днес, 06.03.2016 година, е първият случай в историята, в който с човек по-малко Ливърпул обръща изцяло свой съперник. Това беше потвърдено от статистика на клуба Гед Реа.

"Дори не се замислях, ако трябва да съм честен, преди да получа обаждане от Джон Брадли от клубната телевизия. Първоначално видях, че в историята на Премиър лийг не сме правили такъв обрат, но след това реших да проверя всички налични рекорди от създаването на клуба", обясни статистикът пред "LiverpoolEcho".

"Имало е мач през 1962 година срещу Престън, когато Иън Сейнт Джон е изгонен от игра, но преди това е отбелязал гол, така че едва ли сме изоставали в резултата. Няколко души в Туитър ми припомниха за двубой срещу Фулъм (2004), в който Хоселу беше изгонен. Той обаче напусна терена при резултат 2:2, така че не се брои за обрат.

Това е огромен момент за Юрген Клоп", категорично отсече Гед Реал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички