Клоп: Ливърпул не може да повтори доминацията на Манчестър Юнайтед


Клоп: Ливърпул не може да повтори доминацията на Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images/Gulliver

1447 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп смята, че не е възможно мърсисайдци да повторят периода на доминация на Манчестър Юнайтед в Англия от края на миналия и началото на настоящия век. Тимът на Клоп води с 22 точки в класирането във Висшата лига преди днешното дерби на Мърсисайд срещу Евертън на „Гудисън парк“.

Ливърпул не са печелили титлата в Англия от 1990-та година, но са на път да бъдат коронясани за шампиони за 19-ти път, като по този начин ще са само на една титла зад Манчестър Юнайтед. Немският специалист обаче е на мнение, че неговият тим трудно ще продължи да бъде толкова доминантен в Англия в бъдеще. „Не смятам, че е възможно да си толкова доминантен в днешно време. Юнайтед имаше много добра комбинация от невероятен треньор, който имаше око за играчите и можеше да прецени колко време трябва да се задържи в тима даден футболист. Заместниците, които той им намираше бяха страхотни. Имаше и пари. Комбинацията в Юнайтед беше много добра. Трябва да правим сходни неща, ако искаме да останем на върха“, заяви Юрген Клоп.

Под ръководството на Сър Алекс Фъргюсън Манчестър Юнайтед успя да спечели 13 титли от Висшата лига между 1992-ра и 2013-та година. А ето от какво се е уплашил Юрген Клоп по време на карантината.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички