Клоп излъга Конте, а Хендерсън разплака "Стамфорд Бридж" с шедьовър


Клоп излъга Конте, а Хендерсън разплака "Стамфорд Бридж" с шедьовър
Снимка: Guliver/GettyImages

1928 0

Ливърпул записа 3-а победа от началото на сезона във Висшата лига, след като стигна до много ценна победа с 2:1 в дербито срещу Челси, което се изигра в петък вечер на "Стамфорд Бридж".

Мърсисайдци изковаха победата си през първото полувреме, след като Ловрен (15) и Хендерсън (35) отбелязаха за гостите, като голът на техния капитан определено заслужи аплодисментите и на феновете на Челси - великолепен шут от 35 метра.

През втората част Коста успя да върне един гол в 61', но лондончани не успяха да материализират голямото си териториално преимущество и допуснаха първата си загуба от началото на сезона.

За Ливърпул това беше втора победа срещу един от големите лондонски съперници. Мърсисайдци спечелиха като гост и на Арсенал, като възпитаниците на Юрген Клоп записа общо 2 победи, 1 равенство и 1 загуба в първите си 4 гостувания - най-доброто постижение на тима от години насам.

Благодарение на 3-ата победа през сезона Ливърпул се изравни именно с Челси - по 10 точки, като двата тима делят 3-ото място. Иначе Диего Коста в момента е лидер при голмайсторите с 5 гола, а към тях има и асистенция. В днешния мач обаче той нямаше особена подкрепа от своите съотборници, най-вече от Азар, Вилиан и Оскар.

Роберто Фирмино отпадна в последния момент от състава на "червените" заради мускулен проблем, докато Деян Ловрен се върна в центъра на защитата. Антонио Конте пък направи само една промяна - на мястото на контузения капитан Джон Тери.

Въпреки че италианският мениджър почти не направи рокади, то неговият отбор буквално проспа първото полувреме и можеше да бъде щастлив, че лондончани зиоставаха само с два гола.

Първо в 17' Луис и Кейхил проспаха центриране на Коутиньо към Деян Ловрен, който с удар от въздуха разстреля Куртоа - 0:1 за гостуващата селекция.

Последва анемичен натиск на Челси, след като "червените" се прибраха, но пък те пропуснаха да удвоят чрез контраатаки, осъществени от трото Мане, Стъридж и Коутиньо. Въпреки това падна нов гол във вратата на Куртоа. В 35' Джордан Хендерсън с фантастичен удар от близо 35 метра прехвърлу Куртоа и вкара в горния десен ъгъл - фантастичен гол и 0:2 за гостите от "Анфийлд".

С началото на втората част обаче мърсисайдци изпуснаха педала от газта. Играчите в червено приеха прекалено близо до наказателното поле играта, като на няколко пъти това доведе до опасни пробиви на играчите в сини екипи.

Това доведе до гол в 61', когато Матич пое топката в наказателното поле, изчака до последния момент и намери Коста пред малкото наказателно поле - удар и 1:2.

Лондончани обаче не успяха да материализират преимуществото си след гола. Вместо това възпитаниците на Клоп успяха да изнесат играта в по-предни позиции, което доведе и до няколко опасни положения. Коутиньо и Ориги обаче направиха по един сериозен пропуск - последни 10 минути на двубоя.

Конте направи тройна смяна, пускайки в игра Моузес, Фабрегас и Педро. Това обаче доведе единствено до натиск, който не произведе голово положение - 1:2 и Ливърпул ликува с победата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички