Клатенбърг избягал от Висшата лига заради Моуриньо


Клатенбърг избягал от Висшата лига заради Моуриньо
Снимка: Getty Images/Guliver

1849 0

Бившият английски съдия Марк Клатенбърг разкри какво го е принудило да завърши съдийската си кариера в английската Висша лига. След като направи това, той стана ръководител на Съдийския комитет във Футболната федерация на Саудитска Арабия.

"Свирих на мача, в който Уейн Рууни счупи рекорда на Боби Чарлтън, а след края на срещата Моуриньо дойде при мен в съблекалнята и изрази недоволство от това, че не съм свирил дузпа пред вратата на Стоук Сити за игра с ръка в наказателното поле", разказа Клатенбърг.

"Винаги е трудно да свириш на мачове на Манчестър Юнайтед. И бях сигурен, че съм си вършил добре работата. И когато работата ми в този мач бе разкритикувана от Моуриньо, въпреки че в този епизод топката удари играча в гърдите, аз знаех, че съм бил прав, но той бе посял в ума ми семето на съмнението", разказва съдията, който бе смятан за номер 1 в английския футбол.

"По пътя към дома си мислех, че съм направил голяма грешка. Моето отношение към случващото се се промени. Запитах се дали искам да продължа да бъда част от това, искам ли да съм рефер. Бях в духовно търсене и осъзнах, че вече не получавам от тази работа удоволствието, което изпитвах по-рано. И трябваше да приключа със съдийството", обяви Клатенбърг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички