Кевин Де Бройне и 20-годишен разплакаха Нюкасъл, Манчестър Сити даде свидна жертва (ВИДЕО)


Кевин Де Бройне и 20-годишен разплакаха Нюкасъл, Манчестър Сити даде свидна жертва (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2346 0

Манчестър Сити излъга Нюкасъл и го победи с 3:2 в зрелищен мач от 21-вия кръг на английската Висша лига!

Кевин де Бройне и 20-годишен разплакаха "свраките"

Двубоят започна вихрено и домакините откриха резултата още във втората минута, но попадението бе отменено заради засада. При тази ситуация вратарят на Сити - Едерсон, се контузи и трябваше да бъде заменен принудително, като тепърва ще става ясно каква е травмата му и колко дълго ще отсъства от терените...

Едерсон се контузи

В 26-ата Бернардо Силва се разписа ефектно с пета за 1:0, но след това, между 35-ата и 37-ата минути, Нюкасъл осъществи пълен обрат с красиви попадения на Александър Исак и Антъни Гордън.

В 68-ата Кевин де Бройне се появи на смяна и пет минути по-късно изравни за 2:2 с премерен шут от 20-на метра. В продължението на сблъсъка друг играч, който се появи от пейката - 20-годишният Оскар Боб, оформи крайното 3:2 с прекрасен финт срещу Мартин Дубравка, като асистенцията за гола бе на Де Бройне.

Пеп Гуардиола поздравява Оскар Боб

Със спечелените три точки Сити събра актив от 43 и така се изкачи на второ място в таблицата - на два пункта зад лидера Ливърпул. Нюкасъл пък остана на 10-а позиция със сбор от 29 точки.

За Манчестър Сити предстои визита на Тотнъм от 1/16-финалите за ФА Къп (26.01.), а Нюкасъл ще гостува на Фулъм в същия турнир и на същата фаза (27.01.).

Ето как се разви мачът Нюкасъл 2:3 Манчестър Сити (вижте головете на ВИДЕО):

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След 90 секунди игра Нюкасъл откри резултата чрез Шон Лонгстаф, но попадението му бе отменено заради тънка засада на Александър Исак малко преди това. При опита си да парира удара на Лонгстаф Едерсон получи контузия и се наложи да бъде заменен принудително от Щефан Ортега. Първоначално стражът на Сити се опита да продължи, но секунди по-късно допусна грешка при изнасянето на топката, от която "свраките" не се възползваха, но пък това беше ясен сигнал, че е по-добре да напусне терена.

Ситуацията, при която Едерсон получи контузия

В 15' Алмирон пусна успореден на голлинията пас към Исак, а той изпревари Рубен Диаш и достигна пръв до топката, но в сетния момент бранителят на "гражданите" успя да подложи крак и да блокира изстрела. Манчестър Сити отговори с добре организирана атака, при която се стигна до разбъркване в наказателното поле на домакините, а кълбото се озова на пътя на Бернардо Силва, който обаче стреля над вратата от десетина метра. В 21-вата минута Бруно Гимараеш получи жълт картон за много груб шпагат срещу Матео Ковачич.

ГОЛ - 1:0 за Манчестър Сити! В 26' Кайл Уокър центрира от дясното крило, а Бернардо Силва засече топката ефектно с пета и я прати в долния десен ъгъл на Мартин Дубравка!

120 секунди след това "небесносините" можеха да удвоят преднината си, но Дубравка изби в левия страничен стълб силен шут на Бернардо Силва.

ГОЛ - 1:1! В 35-ата минута "свраките" изравниха - Александър Исак бе изведен от Гимараеш зад отбраната на гостите, овладя си топката, а след това стреля технично от 16-17 метра към горния ляв ъгъл на Ортега!

ГОЛ - 2:1 за Нюкасъл! В 37' Антъни Гордън получи пас на лявото крило, напредна, навлезе навътре и впоследствие прати неспасяем изстрел в долния ляв ъгъл на вратата на Манчестър Сити!

Пет минути преди края на първото полувреме защитниците на Сити изпуснаха Исак, който нанесе диагонален удар от 11-12 метра, но този път Щефан Ортега се справи с него. В четвъртата от добавените осем минути продължение на първата част Родри бе декориран в жълто от Крис Кавана за фал срещу Гимараеш.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Двамата мениджъри не извършиха корекции на почивката, а второто полувреме, логично, започна с натиск на "гражданите". В 53-тата минута Хулиан Алварес стреля директно от пряк свободен удар, а Дубравка се разтегна максимално и попречи на топката да влети в горния му ляв ъгъл. В 55' Бернардо Силва извърши нарушение срещу Фабиан Шер, за което получи жълт картон.

Хосеп Гуардиола, на заден фон е Еди Хау

В 63-тата "небесносините" бяха близо до изравняването, но Бруно Гимараеш се отличи с решаваща намеса, изчиствайки топката точно преди Родри да нанесе завършващ удар. Минута по-късно Мартин Дубравка отрази шут на Алварес. В 68' Кевин де Бройне се появи на терена, заменяйки Бернардо Силва. После Хулиан Алварес се отчете с огромен пропуск, след като бе оставен непокрит около точката на дузпата, но стреля високо над вратата. 

ГОЛ - 2:2! Около пет минути бяха нужни на Де Бройне, за да изравни резултата... Белгиецът шутира по земя от 20-на метра и между краката на Шер, а кълбото влезе в десния ъгъл на Дубравка.

В 82-рата минута Жереми Доку отстъпи мястото си на 20-годишния Оскар Боб. В 83' Мартин Дубравка отказа Родри с прекрасно спасяване. След това и Еди Хау извърши промяна в състава си - Антъни Гордън бе заменен от Люис Хол.

ГОЛ - 3:2 за Манчестър Сити! В 91-вата минута Боб осъществи обрат - младокът получи прецизен пас от Де Бройне, овладя си топката в наказателното поле, финтира Дубравка и я прати в опразнената му врата.

Стартови състави

Нюкасъл (4-3-3): Дубравка - Трипиър, Шер, Ботман, Бърн - Гимараеш, Лонгстаф, Майли - Алмирон, Гордън, Исак

Манчестър Сити (4-2-3-1): Едерсон - Уокър, Диаш, Аке, Гвардиол - Родри, Ковачич - Силва, Фодън, Доку - Алварес

Нюкасъл - Манчестър Сити по ТВ: Къде да гледаме сблъсъка?

ПРЕДИ МАЧА

Отборът на Еди Хау е на девето място във временното класиране с актив от 29 точки (39:29 голова разлика). Този на Хосеп Гуардиола е на трета позиция със сбор от точно 40 пункта (45:21).

"Свраките" се намират в доста лоша форма, като в последните си 10 срещи записаха седем загуби и три победи. За последно те надвиха Съндърланд като гости (1/32-финал за ФА Къп) с класическото 3:0 (6-и януари).

"Гражданите" са на другия полюс - те са в серия от пет поредни победи във всички турнири. На седми януари изиграха последния си двубой, в който разгромиха с 5:0 на свой терен Хъдърсфийлд (1/32-финал за ФА Къп).

През настоящия сезон 2023/24 Нюкасъл и Манчестър Сити вече премериха сили на два пъти:

19.08.2023 г. Манчестър Сити 1:0 Нюкасъл (Висша лига, кръг №2)

27.09.2023 г. Нюкасъл 1:0 Манчестър Сити (1/16-финал за Купата на Лигата)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички