Капитанът и половината отбор на Арсенал искат да напуснат клуба


Капитанът и половината отбор на Арсенал искат да напуснат клуба
Снимка: Gulliver/GettyImages

4932 0

Капитанът на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг е един от хората, които искат да напуснат "артилеристите" през следващото лято. Габонецът бе определен за капитан на клуба малко преди уволнението на Унай Емери. Той дойде от Борусия Дортмунд през януари 2018г. за сумата от 56 милиона паунда.

Очаква се през днешния ден Микел Артета да бъде обявен за новия наставник на „топчиите“. Това обаче надали ще промени желанието на Обамеянг, който е твърдо решен да напусне „Емиратс Стейдиъм“ в близко бъдеще. Габонецът и през този сезон е водещият реализатор за тима от Северен Лондон, като е вкарал 11 гола в 17 мача във Висшата лига през този сезон. Въпреки това отборът е едва на 10-тото място в класирането в лигата и по всичко личи, че за пореден сезон няма да успее да се класира за Шампионската лига.

Ако Арсенал не успее за поредна година да попадне в най-силния европейски клубен турнир, клубът може и да се срине финансово и да бъде принуден да продаде някои от скъпите си играчи. Александър Лаказет и бившият капитан Гранит Джака са други от играчите, които вече намекват за напускане. А ето кога се очаква да бъде първият мач на Артета, начело на Арсенал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички