Камерунец от Норич изпада за шести път в кариерата си


Камерунец от Норич изпада за шести път в кариерата си

1229 0

Централният защитник на Норич Сити Себастиен Басонг записа доста неприятно постижение, след като "канарчетата" официално изпаднаха от Висшата лига през седмицата. Това е шестото изпадане в рамките на 10 години за камерунския национал.

Несполуките на Басонг започват в родния му Метц, с който той изпада два пъти от Лига 1 през 2006-та и 2008-ма година. През лятото на същата година бранителят е купен от Нюкасъл, но шокиращо "свраките" изпадат от Висшата лига в края на кампанията, а Басонг получава червен картон в последния мач за сезона срещу Астън Вила, който решава съдбата на тима.

Нюкасъл и Норич изпаднаха от Висшата лига

Добрите игра на защитника обаче му носят трансфер в Тотнъм, където той започва добре, но постепенно губи форма и през сезон 2011/12 е даден под наем на Уулвърхемптън. В края на тази кампания "вълците" изпадат от елита на Англия, но Басонг преминава в спечелилия промоция Норич.

С "канарчетата" той изпада два пъти в последните три години, заформяйки лошата статистика от 6 изпадания за 10 години, преди да навърши 30, съобщи БГНЕС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички