Какво ще направи Конте с десетките милиони от продажбата на резервата Оскар?


Какво ще направи Конте с десетките милиони от продажбата на резервата Оскар?
Снимка: Getty Images/Guliver

2139 0

Бразилският плеймейкър Оскар скоро ще премине в Шанхай срещу умопомрачителната сума от 52 милиона паунда. Резервата в състава на Антонио Конте, който така и не успя да се утвърди при италианския спец, ще подпише срещу 300 хиляди паунда на седмица, а мениджърът на "сините" ще има на разположение тази сума още през януарския трансферен прозорец.

Най-голямата цел на италианеца е да привлече защитник. Откакто заложи на 3-4-3 като основна схема, Конте не може да разчита на други, освен на Аспиликуета, Кейхил и Давид Луис. Джон Тери е контузен, а възстановяването на Курт Зума все още не е напълно и той играе само за младежкия състав.

Антонио Конте ще се насочи към бранители в Серия А, като предпочитанията са му за Леонардо Бонучи, Кулибали (Наполи) и други. Антонио Рудигер от състава на Рома изглежда като най-вероятен избраник на треньора, след като показва добри игри след контузията, която претърпя (скъсани кръстни връзки). Сред фаворитите е и Върджил ван Дайк, който играе страхотно с фланелката на Саутхямптън.

Друга позиция, която Конте иска да подсили, е халфовата линия. Той иска типичен "box-to-box" полузащитник, който да може да сменя и Канте, и Матич. Засега тази роля се изпълнява от Сеск Фабрегас, но Конте отново е насочил вниманието си към Раджа Наинголан. Друга опция е Марко Верати, който е може да бъде закупен за около 35 милиона паунда.

Разбира се, в английските медии не липсват и спекулации около някое голямо име. Последните информации сочат, че Челси иска Хамес Родригес, но пободен трансфер е малко вероятен през януари. Причината - през идното лято лондончани смятат, че могат да вземат или Алексис Санчес, или Антоан Гризман. Целта на ръководството е да "атакува" тези две имена, запазвайки част от сумата, която ще дойде в клуба от продажбата на Оскар.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички