Какви са трансферните планове на Манчестър Юнайтед след класирането в топ 4?


Какви са трансферните планове на Манчестър Юнайтед след класирането в топ 4?
Снимка: Gulliver/GettyImages

2060 0

Манчестър Юнайтед спечели гостуването си на Лестър от последния кръг на Висшата лига и по този начин си осигури участие в Шампионска лига през следващия сезон. Това бе първата стъпка от плановете на клуба. Естествено, участие в най-престижния европейски турнир би помогнало за осъществяване на някои от трансферните цели на “червените дяволи”.

През цялата кампания се говореше за желанието на Манчестър Юнайтед да привлече Джейдън Санчо, но освен него Солскяер иска централен защитник и атакуващ полузащитник. Много е вероятно “червените дяволи” да се разделят окончателно с Крис Смолинг и Маркос Рохо, които в момента са преотстъпени под наем. Фил Джоунс също не влиза в плановете на наставника, а непрестанните контузии на Ерик Баи ни навеждат на мисълта, че от клуба ще търсят нови попълнения в тази зона.

Вратарският въпрос също е на дневен ред в Юнайтед. Давид де Хеа не се наслаждава на най-добрата си форма и през сезон 2019/20 допусна най-много вратарски грешки, довели до гол за противниковия отбор - що се отнася до двубоите от първенството. Това естествено е без да броим “леките” голове, които допусна в полуфинала срещу Челси от ФА Къп, благодарение на които Юнайтед загуби срещата. Все пак, ако решат да правят промени на вратарския пост, “червените дяволи” могат просто да си върнат Дийн Хендерсън. Той направи чудесен сезон в Шефийлд Юнайтед, където е преотстъпен под наем.

След подновяването на шампионата по всички изглеждаше, че Солскяер е намерил правилната формула за постигане на резултати. Нападателната тройка в лицето на Марсиал, Рашфорд и Грийнууд се представяше страхотно, а комбинациите между Пол Погба и Бруно Фернандес бяха наслада за очите. В последните няколко мача обаче, се видя умората у футболистите и логично мениджърът на отбора ще търси начин да осигури широчина в състава си за следващата кампания.

А кога започва новият сезон във Висшата лига вижте тук.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички