Как Манчестър Юнайтед не успя да привлече Карим Бензема от Лион


Как Манчестър Юнайтед не успя да привлече Карим Бензема от Лион
Снимка: Gulliver/GettyImages

1639 0

През лятото на 2009 година изненадващо бившият играч на Ливърпул Майкъл Оуен подписа договор с най-големия враг на мърсисайдци - Манчестър Юнайтед. Самият футболист разкрива обаче, че до този трансфер се е стигнало, след като тогавашният мениджър на "червените дяволи" сър Алекс Фъргюсън не е успял да привлече Карим Бензема от Лион, който избра да премине в Реал Мадрид.

"Кралския клуб" брои 35 милиона евро на "хлапетата" за юношата им, който и до днес продължава да радва феновете на "Сантяго Бернабеу". 

"Благодаря на Бензема, защото без него аз никога нямаше да облека екипа на Манчестър Юнайтед. Фъргюсън ми каза, че ще ме вземе само, ако Бензема откаже. И това се случи", споделя Оуен пред "Canal+".

Английският нападател прекара три сезона на "Олд Трафорд", но вкара едва 5 гола в 31 срещи за този период. В същото време Бензема записа 251 мача за "белия балет", в които наниза 123 попадения.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички