Как бащата на Де Бройне го пускал по купони само с бивш цесекар


Как бащата на Де Бройне го пускал по купони само с бивш цесекар
Снимка: Getty Images/Guliver

3499 0

Бившият защитник на ЦСКА Жоао Карлос разкри любопитни моменти от познанството си със сегашната звезда на Манчестър Сити Кевин Де Бройне. Бразилецът се събра с белгийската звезда в Генк, след престоя си на "Българска армия" (2002-2004), и дори сложи капитанската лента в тима.

Карлос и Де Бройне играят почти три сезона заедно - между 2008 и 2010 г. После бразилецът преминава в Анжи срещу 2,5 млн. евро, а бъдещата звезда на Висшата лига ще остане в белгийския тим още една година, след което бива продаден на Челси за 8 млн. евро.

"Бях капитан на Генк и следях отблизо изявите на Де Бройне. Бях свидетел, че той имаше чудесни качества и беше добре диференциран. Беше само въпрос на време да стане титуляр", споделя бившият "армеец" пред "ESPN".

"Той изпъкна над всички с чудовищна личност. Като капитан аз трябваше от време на време да правя живота му труден, но той винаги е бил същият, какъвто е днес: силна личност на и извън терена, с абсурдно самочувствие", споделя Жоао Карлос.

С течение на времето двамата стават близки приятели, включително и на терена. Де Бройне го има за свой по-голям брат, като бразилецът печели доверието и на родителите на белгиеца - Хервиг и Анна, които позволяват на Кевин да ходи на дискотека, само ако Жоао го контролира.

"Не можех да му позволя да пие алкохол, така че той трябваше да си вземе безалкохолна напитка или кайпириня в латино ресторанта, в който отивахме. Нашата групичка беше много готина: Куртоа, Де Бройне, Бентеке, Марвел Гондини и аз", споделя Карлос.

Жоао разказва друга смешна история с халфа - след мачовете през уикенда те винаги получавали няколко почивни дни. Де Бройне отивал при него и уж случайно го питал дали ще се разхожда сам или със семейството си.

"Искаше да разбере, защото можеше да напусне дома си, само ако бяхме заедно. Знаех, че баща му няма да го пусне да излиза с другите приятели, но с мен винаги беше либерален", разказва Жоао.

Преди пътищата им да се разделят, двамата печелят Купата на Белгия през сезон 2008/09.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички