Как американски гигант попречи на Арсенал да има Лео Меси


Как американски гигант попречи на Арсенал да има Лео Меси
Снимка: Guliver/GettyImages

4250 0

Вече бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер продължава да разкрива интересни случки от 22-годишния си престой в тима от северен Лондон. Около месец преди края на сезона той разкри, че ще напусне "Емирейтс".

Венгер разкри поредната интересна случка, която е била през 2003 година. Тогава "топчиите" взимат в тима си младия Сеск Фабрегас от Барселона, като испанецът изиграва 212 мача за "топчиите", като в голяма част от тях носи и капитанската лента.

"През 2003 година, когато взехме Сеск от Барселона, имахме интерес към Лионел Меси и Жерар Пике също. В началото изпратихме оферта и за тримата, но очаквано отговорът бе отрицателен. 

Сделките с Меси и Пике не станаха заради агентите им. В този период мисля, че те бяха обвързани с "Nike", а Манчестър Юнайтед искаше да вземе Пике. При Меси случаят е ясен - Барселона не искаше да губи играч като него и му направиха предложение, което бе достатъчно, за да остане в клуба."

По-рано в друго интервю Венгер разкри, че е разговарял с Кристиано Роналдо и майка му преди португалецът да подпише с Манчестър Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички