Кай Хавертц подчерта колко му е било тежко в Челси


Кай Хавертц подчерта колко му е било тежко в Челси
Снимка: Getty Images/Guliver

2342 0

Кай Хаверц потвърди, че първият му сезон в Челси е тежък и се надява в най-скоро време да се приспособи напълно към „сините” от Лондон. Германецът акостира в Западен Лондон от Байер Леверкузен преди старта на този сезон за сделка от 75,8 млн. паунда, превръщайки се във втория най-скъп футболист в историята на клуба (бел.ред – след Кепа Арисабалага (80 милиона)).

Хаверц има само две асистенции и един гол в 21 мача за Челси, като 21-годишният футболист прекара в началото на сезона и коронавируса. По това време мениджър на отбора бе Франк Лампрд, който бе заменен от Томас Тухел през януари, а Хаверц вярва, че бъдещето е позитивно с назначаването на сънародника му.

„Това е тежък сезон за мен. Знам, че нещата не вървят гладко”, каза той след успеха на Германия над Румъния с 1:0.

„Може би това е нормално, когато отидеш в чужбина. Отнема повече от половин година, за да се приспособя. Сега нещата вървят добре и не искам да се сещам за негативните периоди от миналото. Аз съм позитивен човек и се надявам следващите месеци да са добри”, коментира още плеймейкърът.

Първият мач за Челси след паузата за националните отбори е срещу Уест Бромич на 3-и април. А какво са поискали Челси от Висшата лига, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички