Йозил е в слаба форма? Не, просто в Арсенал забравиха как се вкарва (СНИМКА)


Йозил е в слаба форма? Не, просто в Арсенал забравиха как се вкарва (СНИМКА)
Снимка: Gulliver/Getty Images

1364 0

Звездата на Арсенал Месут Йозил е сериозно обвиняван за слабата форма на "артилеристите" през 2016 година. Сухата статистика показва, че той има едва 2 асистенции на своята сметка и 3 гола, което е крайно недостатъчно за лондонския тим да спори за челото във Висшата лига.

Проблемът обаче не е само в немския национал. Факт е, че плеймейкърът играе по-слабо през новата календарна година, но спадът в играта на Арсенал се дължи повече на купищата пропуски, които правят нападателите на Арсен Венгер.

Според статистиката, Йозил е направил по една асистенция на всеки 575 минути през 2016 година в Премиър лийг, но създава по едно положение в полза на Арсенал на всеки 23 минути.

АС НА АРСЕНАЛ ПОДАДЕ МОЛБА ЗА ТРАНСФЕР

През 2015 година той създаваше ситуация за гол на всеки 19 минути, което е разлика от едва 4 минути през настоящата година. Жиру, Уокът, Санчес и компания обаче явно са позабравили изкуството да бележат голове, след като Йозил създава по 4 голови положения на мач, въпреки че не се намира в най-добрата си форма.

"Артилеристите" бележат над 5 пъти по-малко след голово подаване на Йозил през 2016 година в сравнение с 2015.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички