Жезус: Не искам да съм новият Анри, а да оставя своя следа в Арсенал


 Жезус: Не искам да съм новият Анри, а да оставя своя следа в Арсенал
Снимка: Getty Images

1210 0

Новият нападател на Арсенал Габриел Жезус потвърди, че не иска да прилича на Тиъри Анри, а да остави своя собствена следа на „Емирейтс“. 25-годишният бразилец парафира за пет години, след като беше привлечен от Манчестър Сити по-рано през месеца, а лондончани платиха 45 милиона паунда за неговите услуги.

Жезус е първият избор за нападател вече при „артилеристите“ след напускането на Александър Лаказет и Пиер-Емерик Обамеянг и взе №9 в отбора.

Бразилският национал отказа да елиминира възможността да вкара 228 гола, колкото има Анри за Арсенал, но иска сам да остави следа в клуба.

„Когато кажеш Арсенал, това значи Анри. Тиери е уникален, един от най-великите, играл някога“, каза той пред Goal.

“Не искам да бъда новия Анри, а да се утвърдя в историята на клуба. Тук съм да играя целите мачове, да вкарвам и да помагам. Не само с голове, а и с асистенции. Да взимам топката, да бягам. Това е моят стил, който никога няма да променя“.

Жезус пристигна в Лондон след 11 спечелени трофеи със Сити, включително четири титли от Висшата лига, четири пъти Карабао Къп, един път ФА Къп и два пъти Къмюнити Шийлд.

„Това е голямо семейство. Ще играем добре, тъй като тренираме добре и това ще е цял сезон. Сигурен съм, че ще спечелим нещо“, заключи Габи Жезус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички