Жестоко ужилен, Арсенал отпадна от ФА Къп


Жестоко ужилен, Арсенал отпадна от ФА Къп

759 0

Арсенал претърпя поражение у дома от Уотфорд с 1:2 и напусна турнира за Купата на Футболната асоциация на Англия.

Арсенал се разписа още в 10-ата минута, но голът на Жиру не бе зачетен заради засада, маркирана от страничния съдия.
През първата част "артилеристите" владееха инициативата, но им липсваше повече точност в завършващата фаза. 
Съперникът успя да излезе напред в резултата след почивката. В 50-ата минута, след тъч, Чембърс не успя да спре Дийни, който подаде на Игало и той успя да превърне удара си в гол. Игало можеше да удвои в 60-ата минута, но не намери добре топката. Четири минути по-късно Арсенал бе поставен на колене, след като Дийни комбинира отлично с Гидиора, който със силен изстрел прати топката в горния ляв ъгъл на Оспина - 2:0.
След попаденията, които инкасира, тимът на Арсен Венгер си върна инициативата и потърси минимум изравняване. В заключителните минути на мча "топчиите" натиснаха и успяха да запишат пропуск, преди Дани Уелбек да намали. Англичанинът, след двойно подаване с Йозил, успя да разпечата вратата на Уотфорд в този мач. В 90-ата минута "артилеристите" можеха да изравнят, но Айоби нацели дясната греда на Пантилимон. Това сложи край на амбициите и участието им в турнира. 
Арсенал се разписа още в 10-ата минута, но голът на Жиру не бе зачетен заради засада, маркирана от страничния съдия.
През първата част "артилеристите" владееха инициативата, но им липсваше повече точност в завършващата фаза. 
Съперникът успя да излезе напред в резултата след почивката. В 50-ата минута, след тъч, Чембърс не успя да спре Дийни, който подаде на Игало и той успя да превърне удара си в гол.
Игало можеше да удвои в 60-ата минута, но не намери добре топката. Четири минути по-късно Арсенал бе поставен на колене, след като Дийни комбинира отлично с Гидиора, който със силен изстрел прати топката в горния ляв ъгъл на Оспина - 2:0.
След попаденията, които инкасира, тимът на Арсен Венгер си върна инициативата и потърси минимум изравняване. В заключителните минути на мача "топчиите" натиснаха и успяха да запишат пропуск, преди Дани Уелбек да намали. Англичанинът, след двойно подаване с Йозил, успя да разпечата вратата на Уотфорд в този мач.
В 90-ата минута "артилеристите" можеха да изравнят, но Айоби нацели дясната греда на Пантилимон. Това сложи край на амбициите и участието им в турнира. 

По-рано място в предпоследния етап си осигуриха Кристъл Палас и Евертън, а по-късно днес Манчестър Юнайтед посреща Уест Хям.

Жребият за полуфиналите ще се тегли в понеделник.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички