Изпревари ли Йозил Еден Азар в листата на най-добрите футболисти?


Изпревари ли Йозил Еден Азар в листата на най-добрите футболисти?
Снимка: Gulliver/Getty Images

2021 0

След края на сезон 2014/15 Еден Азар беше обявен за най-добър през сезона във Висшата лига. Неговите качества в нападение бяха почти ненадминати в цялото първенство, а освен това специалисти и анализатори обявиха неговото име като 3-и най-добър играч след Кристиано Роналдо и Лионел Меси.

Този сезон обаче белгиецът бележи сериозен регрес, а неговите статистики го доказват - той има едва 3 асистенции във Висшата лига и все още е в търсене на първия си гол. Той е в основата на слабите игри на Челси и засега не показва изгледи за излизане от слабата форма.

Считан за най-креативен в Англия, Азар вече изостава драстично от новодошлия преди по-малко от 3 години Месут Йозил. След период на аклиматизация към футбола на Острова, немският национал е лидер сред асистентите за голове, откакто е пристигнал на "Емиратс". Той има 29 асистенции, колкото има и Азар, но за 59 мача по-малко, което говори достатъчно за това колко сериозна е разликата между плеймейкъра на Арсенал и крилото на Челси, поне на този етап.

Йозил дава много сериозна заявка за играч на годината, след като неговият тим в момента е на второ място в класирането на Висшата лига, а той има цели 15 асистенции и 2 гола на своята сметка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички