Изповедта на защитника, чиято кариера бе прекратена от Златан Ибрахимович


Изповедта на защитника, чиято кариера бе прекратена от Златан Ибрахимович

3393 0

Английският национален тим винаги се е славел с добри централни защитници, а до преди години на Острова се чудеха как един от асовете на Стоук Сити - Райън Шоукрос, не получава шансове за изява с екипа на "трите лъва". Все пак Рой Ходжсън му гласува доверие, но за огромно съжаление на бранителя, той трябваше да се изправи срещу Златан Ибрахимович...

По време на контролната среща между Англия и Швеция (2012 година), Шоукрос влиза като резерва при резултат 2:1 в полза на неговия тим. Той има една задача - да пази Ибра до края на двубоя. Резултатът - хеттрик за Златан, епичен гол със задна ножица от 30 метра (вижте го) и победа с 4:2 на Швеция. Това се оказва и единствената изява на Шоукрос за английския национален тим.

"Отнасям още много майтапи, защото 10-те ми минути като национал бяха опропастени от един човек," споделя бранителят, визирайки именно Златан Ибрахимович.

 

"В семейството ми продължават да твърдят, че Златан е провалил кариерата ми. Имах възможност, но не мисля, че много други защитници биха успели да го спрат.

Вижте кой предлага 75 милиона евро ГОДИШНО на Златан

Получих 10 минути да покажа какво мога, и вероятно не се справих много добре. Случи се срещу един от най-добрите нападатели в света, който в този момент бе и в отлична форма", казва още Шоукрос за злополучния си дебют за Англия.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички