Издънка, малшанс и пари на вятъра: Трите най-странни трансфера на Юрген Клоп в Ливърпул


Издънка, малшанс и пари на вятъра: Трите най-странни трансфера на Юрген Клоп в Ливърпул
Снимка: Getty Images

14270 0

След 9-годишен престой в клуба сезон 2023/24 ще бъде последен за Юрген Клоп начело на Ливърпул. Германският специалист ще се раздели с мърсисайдци и "Анфийлд" след последния мач на неговите възпитаници срещу Уулвърхемптън на 19 май. В настоящия материал ще разгледаме трите най-странни трансфера, които любимецът на "червените" фенове направи през годините.

Най-странните трансфери на Клоп в Ливърпул

3. Озан Кабак

Още: Официално: Тиаго Алкантара напуска Ливърпул след 98 мача, 3 гола, 6 асистенции и 3 трофея

След контузии на Ван Дайк, Джо Гомес и Жоел Матип през сезон 2020/21, Юрген Клоп беше принуден да разположи Джордан Хендерсън и Фабиньо като централни защитници. "Червените" бяха близо до върха на таблицата около Коледа, но формата им спадна, след като клубът не успя да си осигури голямо подписване през януарския трансферен прозорец поради ограничени възможности.

Вследствие на това те взеха под наем защитника на Шалке Озан Кабак до края на сезона. Въпреки че турският защитник беше нетърпелив да се докаже в Ливърпул, той се бореше да укрепи задната линия и сезонът му беше прекъснат заради контузия.

2. Стивън Колкър

Когато Юрген Клоп прилагаше новите си идеи в Ливърпул, отборът претърпя множество контузии, докато се приспособяваше към неговия стил на пресиране. През януари 2016 година "червените" бяха без Деян Ловрен, Мартин Шкъртел и Мамаду Сако, което предизвика неочакван ход към централния защитник на Куинс Парк Рейнджърс Стивън Колкър.

Още: Официално: Жоел Матип си тръгва от Ливърпул, Юрген Клоп го засипа със суперлативи

Колкър обаче игра пестеливо за Ливърпул, прекарвайки по-голямата част от времето си на пейката. Когато се появяваше, Клоп често го използваше като импровизиран централен нападател в отчаяни ситуации, надявайки се да извлече печалба от въздушните му способности.

1. Артур Мело

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Кариерата на Артур Мело в Ливърпул продължи само 13 минути на терена след преместването му под наем от Ювентус през 2022 г. Бразилецът, който изпадна в немилост при Макс Алегри, беше изненадваща цел за мърсисайдци през летния трансферен прозорец. Ливърпул похарчи 4 милиона паунда за таксата му за наем. Артур се бореше да се адаптира към високоинтензивния футбол на Клоп и когато най-накрая го направи, получи контузия, която го извади от игра до края на сезона.

Арне Слот с ударно начало в Ливърпул: Поиска да се вземе играч, желан от Манчестър Сити

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички