Иванович: Абрамович щеше да ни изгони всичките, ако можеше


Иванович: Абрамович щеше да ни изгони всичките, ако можеше

1643 0

Защитникът на Челси Бранислав Иванович защити бившия треньор на тима Жозе Моуриньо, който бе уволнен през декември, заради неуспешния старт на сезона.

"Жозе не се е променило. Той се готви за мача, както го правеше преди. Отношението му към нас си е същото. Въобще не се е променил. Във футбола всичко се корени в играчите. Треньорът не излиза на терена. Това е игра 11 на 11. Длъжен си да бъдеш по-добър от съперника, а в началото на сезона ние бяхме по-лоши. Играчите трябва да носят по-голяма отговорност за резултатите, отколкото треньорът, заяви сърбинът, цитиран от Goal.com.

"Мисля, че ако Роман Абрамович можеше да смени всички нас, той щеше да го направи. Но във футбола не е лесно да смениш в хода на сезона 25 играчи. Ние не разбирахме защо нещата не вървят. Никой в клуба не знаеше защо. Завършихме сезона по блестящ начин, спечелихме титлата. И знаехме колко трудно ни беше да го направим", продължи Иванович.

"Жозе ни казваше, че най-трудният сезон е сезонът след победата, защото всички имат допълнителна мотивация. Бяхме готови за това, но стартирахме лошо и загубихме контрол над своята игра", допълни 32-годишният защитник.

Моуриньо бе уволнен на 17 декември, след като отборът загуби 9 от 16-те си мача във Висшата лига. Неговото място зае Гуус Хидинк, под ръководството на когото отборът не е губил вече 11 кръга подред.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички