Истината за трансфера на Филипе Коутиньо в Барселона


Истината за трансфера на Филипе Коутиньо в Барселона
Снимка: Guliver/GettyImages

3237 0

Едва започна 2018 година и Барселона отново пожела да финализира трансфера на Филипе Коутиньо. Напук на информациите, които се споделят в Испания и Англия, официална оферта от страна на каталунците до момента няма.

Няколко източници обявиха, че испанският гранд вече е отправил оферта и дори някои стигнаха до там, че да обявят, че Ливърпул е казал "да" на Барселона. Засега обаче това са чисти слухове.

Действително Барселона подготвя оферта за бразилския плеймейкър, която ще е на обща стойност 150 милиона евро (110 + 40 в различни бонуси, свързани с представянето на играча). В същото време ръководството на "червените" изглежда примирено с факта, че Коутиньо ще напусне, но за да се случи това през януарския трансферен прозорец, трябва да се случат няколко неща.

Първо и най-важно е Ливърпул да намери заместник на Коутиньо. Ако бъде продаден, това ще развали сериозно дълбочината на състава в предни позиции, така че Юрген Клоп е категоричен, че не може да има продажба на Коу, без да му бъде осигурен заместник. Възможно е това да е Наби Кейта от Ред Бул Лайпциг, който вече беше закупен, но трябва да пристигне на "Анфийлд" след края на сезона.

Другият фактор е трансферната сума. Ливърпул вече отказа подобна оферта през лятото и при тези условия е почти сигурно, че няма да бъде осъществена продажба. Освен това в клуба смятат, че няма нужда да се действа прибързано и ръководството е готово да изчака до края на сезона, за да прецени какво да прави с Коутиньо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички