Испанската мощ на Челси наклони везните срещу Арсенал


Испанската мощ на Челси наклони везните срещу Арсенал
Снимка: Getty Images/Guliver

4286 0

Челси записа втора поредна победа в английската Висша лига, след като спечели голямото лондонско дерби срещу Арсенал. В спиращо дъха зрелище, особено през първото полувреме, "сините" стигнаха до 3:2 над водения от Унай Емери тим на "Стамфорд Бридж".

Възпитаниците на Маурисио Сари успяха да поведат с 2:0 след два "испански" гола - чрез Педро и Алваро Мората, който няколко месеца не се беше разписвал с екипа на Челси.

До края на полувремето обаче Арсенал успя да стигне до равенството. След няколко пропуска поред голове вкараха Михтариян и Иуоби, което докара резултата до 2:2.

В 80' всичко беше решено от брилянтна акция на Челси - Азар нахли отляво и подаде на Алонсо, който успя да промуши топката покрай Чех.

Така Сари започна с 2 победи начело на Челси, докато Унай Емери вече е с 2 загуби в 2 дербита срещу Сити и лондонския си съперник.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Челси започа много силно срещата, като пресираше дълбоко и постоянно застрашаваше вратата на Чех. Въпреки това при контраатака Челси стигна до гол. Алонсо беше изведен по лявото крило и пусна отличен извеждащ пас в наказателното поле за Педро, който отбеляза безпроблемно - 1:0 за "сините"'.

В 19' Бейерин се озова в наказателното поле и веднага успя да намери Обамеянг, който от 5 метра прати топката над вратата. В ответната атака Мората пък се озова сам срещу Сократис, надигра го, а след това промуши топкаа покрай Чех - 2:0 и първи гол за сезона на Мората.

В 31' "артилеристите" направиха много сериозен пропуск. Защитата на Челси отново се пропука по крилата и Обамеянг успя да подаде на Михтарян фронтално пред малкия пеналт. Ударът на плеймейкъра обаче премина над вратата - втори фрапантен пропуск.

В 37' Иуоби напредна през центъра на терена чак до наказателното поле, където успя да върне към дъгата на пеналтерията за Михтариян. Той стреля веднага в долния десен ъгъл на Кепа и намали резултата. В ответната атака Мората стреля от 20 метра, но Чех успя с една ръка да избие в корнер.

В 42' Арсенал успя и да изравни, след като Михтариян беше изведен по дясното крило, нахлу към наказателното поле и центрира за Иуоби, а крилото беше изключително точен, пращайки топката в долния десен ъгъл - 2:2.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още в началото на втората част Челси натисна, а в 56' Рос Баркли премина през трима и стреля мощно, но Чех направи поредното си добро спасяване. Бившият вратар на "сините" трябваше да показва сериозен рефлекс и при пряк свободен удар на Луис, който в 72' можеше да се разпише, но Чех отрази прекрасния му удар в горния десен ъгъл.

Последва отлично спасяване на Кепа, който спря прекрасен удар на Рамзи и добавка на Лаказет. В 76' Канте пропусна да отбележи с глава - все още 2:2.

Точно след изтичането на 80' домакините направиха страхотна атака по крилото, като Педро нахлу в наказателното поле, подаде на Алонсо и той се разписа за 3:2. Само няколко минути по-късно испанският бранител напредна по лявото крило, нахлу в наказателното поле и насочи топката към Жиру, той стреля мощно в горния десен ъгъл, но Чех отново се намеси блестящо.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Челси: Аризабалага, Аспиликуета, Рюдигер, Луис, Алонсо, Канте, Жоржиньо, Баркли, Педро, Вилиан, Мората

Арсенал: Чех, Бейерин, Сократис, Мустафи, Монреал, Гендузи, Джака, Михтариян, Йозил, Иуоби, Обамеянг

И двата отбора започнах с нови мениджъри през този сезон, но Унай Емери не успя да стартира с победа и загуби от Манчестър Сити на старта, докато Сари стартира с победа срещу Хъдърсфийлд. 

Под въпрос за мача са Жиру, Азар и Ковачич, като и тримата все още изостават с подготовката.  Твърдо аут е Фабрегас, който е с контузия в коляното и ще отсъства още поне една седмица от терените. Гостите са с доста повече кадрови проблеми и мача със сигурност ще пропуснат контузените Дженкинсън, Колашинац, както и Кошчелни. Под въпрос пък е Монреал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички