Илия Груев и Лийдс пратиха Лестър обратно в Премиършип! (ВИДЕО)


Илия Груев и Лийдс пратиха Лестър обратно в Премиършип! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

8000 0

Куинс Парк Рейнджърс сложи огромен прът в амбициите на Лийдс за директно класиране в Премиършип, след като го разби на своя "Лофтъс Роуд" с 4:0. Илия Груев изигра почти цял мач за "белите" и бе заменен в 88' от Глен Камара.

Загубата значи, че Лестър със сигурност вече се класира във Висшата лига, а най-вероятно ще се поздрави и с шампионската титла на Чемпиъншип. "Лисиците" са с 94 точки, а Лийдс са втори с 90, но само с един оставащ мач до края. Единственият отбор, който може да настигне Лестър, е третият Ипсуич, който е с 89 пункта, мач по-малко от тях и цели две срещи по-малко от Лийдс. С гръмкия успех КПР пък си гарантира мястото във втория ешелон и за следващата кампания - лондончани вече са 16-ти с 53 точки.

Пропуски и логична загуба!

Още: Илия Груев разкри идола си и с кого би искал да играе, негов съотборник го е постигнал

В 8-та минута Илиас Шаир напредна, премина през Илия Груев и от границата на наказателното поле с прецизен нисък удар откри резултата. Малко след това Асмир Бегович се намеси добре след изстрел на Джоел Пиро на другия край на терена.

В 21-та минута Лукас Андерсен влезе като на парад в наказателното и с прецизен удар от малък ъгъл удвои преднината на КПР. И отново малко след това Джоел Пиро имаше възможност да отбележи за Лийдс, но хубавият му шут от далечно разстояние премина съвсем близо до гредата.

Илия Груев , Лийдс

В 52-та минута Джорджиньо Рутер пропусна отличен шанс да намали резултата, след като не уцели вратата от добра позиция. След този пропуск Лийдс до голяма степен рухна и не успя да създаде нищо интересно пред Бегович.

Още: Ливърпул и още 4 топ клуба пожелаха съотборник на Груев

Двайсетина минути преди края всичко приключи и на теория - Шаир центрира от корнер и Линдън Дайкс с глава направи резултата класически.

В 86' бе оформен и крайният резултат - направилият страхотен мач Илиас Шаир отново достави центрирането, този път от пряк свободен удар, и Сам Фийлд, отново с глава, фиксира крайното 4:0.

Колкото точно важен е Илия Груев за Лийдс? Треньорът го показа и обясни

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички