Играчите и треньорите на Саутхемтън се отказаха от заплатите си след унизителното 0:9


Играчите и треньорите на Саутхемтън се отказаха от заплатите си след унизителното 0:9
Снимка: Getty Images/Gulliver

2048 0

Настоящият отбор на Саутхемтън влезе в историята на Висшата лига, но с доста срамен антирекорд. "Светците" загубиха у дома от Лестър с 0:9, като това е най-убедителният резултат в гостуване в историята на английския шампионат. За 131 години никой отбор не е успявал да вкара девет безответни гола във вратата на съперника си.

Именно това е провокирало всички играчи, както и треньорския щаб да се откажат от дневните си възнаграждения. Събраната сума ще бъде дарена за благотворителност на Saints Foundation. Фондация, която работи с деца, младежи и възрастни, изложени на риск, с цел да развият техния потенциал и да променят живота им.

В момента Саутхемптън се подготвят за две поредни гостувания на шампиона Манчестър Сити в рамките на следващите шест дни. Първо за Купата на Карабао във вторник и след това в двубой във Висшата лига в събота. А какви още постижения записа Лестър в този злополучен за Саутхемпън двубой - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички