И груба грешка не попречи на Сити срещу Шефилд и остава безгрешен (ВИДЕО)


И груба грешка не попречи на Сити срещу Шефилд и остава безгрешен (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3126 0

Все още без нито една точка от завръщането си във Висшата лига, Шефилд Юнайтед не успя да измъкне такава и от Манчестър Сити. "Гражданите" победиха с 2:1 и са на върха с пълен актив точки от първите три точки. Холанд и Родри се разписаха за Сити, които в този мач бяха без Хосеп Гуардиола. Богъл пък се разписа за 1:1 в 85'.

Ерлинг Холанд можеше да даде преднина на Сити още преди почивката, но в 37'пропусна дузпа. Това бе първи пропуск след 8 успешни преди това.

Норвежецът се реваншира през втората част, като в 63-а минута се разписа след асистенция на Джак Грийлиш. Шефилд Юнайтед изравни с попадение на Джейдън Богъл в 85-а минута, но само три по-късно Родри вкара победен гол за Сити.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първите по-интересни положения бяха за "гражданите", като първият удар в двубоя отправи Ерлин Холанд. Той обаче не успя да затрудни Фодерингам. Малко след това Аке засече центриране от корнер, но опитът му бе блокиран.

В 20' заради засада бе отменено попадение на Сити. Грийлиш центрира от фал, а Родри продължи към вратарското поле. Там Аке засече, но испанският халф е бил в нередовна позиция. Гостите продължиха да са по-активни и в следващите минути. В 27' Холанд успя да подаде към Алварес, чийто удар обаче бе неточен. Малко след това отново той стреля от пряк свободен удар, но отново извън вратата.

Следващият любопитен момент дойде в 37', когато Сити получи право да изпълни дузпа заради игра с ръка на Игън. Зад топката застана Ерлин Холанд, но не успя да се разпише, като топката се отби в лявата греда.  До края на полувреме "гражданите" не спираха да търсят попадение, но без успех.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

И през втората част ситуацията не се промени, като Сити не даваше възможност на Шефилд да играе с топката. Родри и Холанд направиха пропуски малко след подновяването на играта.

В 58' отново норвежкият нападател от няколко метра не успя да прехвърли вратаря на домакините. Уокър пък се пробва и с удар от далечно разстояние, но той мина над вратата.

И все пак след куп пропуски Сити поведе в резултата в 63'. Бернардо Силва подаде към Грийлиш, който напредна в наказателното поле и почти от аутлинията центрира. Топката стигна до Холанд, който с глава този път не сгреши за 0:1. В 70' Ерлинг отново се разписа, но попадението не бе зачетено заради засада.

Заключителните минути от двубоя бяха изключително емоционални. В 85' изравни след грешка на Кайл Уокър, който подари топката на Траоре.  Топката в крайна сметка се озова в непокрития Джейдън Богъл отдясно и се разписа за 1:1.  Сити отговори незабавно и в 88' вкара втори гол. Кайл Уокър отне топката на тъча, проби в наказателното поле и комбинира с Фил Фодън. Той я спря за Родри, който с мощен удар в горния десен ъгъл оформи крайното 2:1 в полза на Манчестър Сити.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Шефилд: Фодерингъм, Ахмедоджич, Игън, Робинсън, Балдок, Нордууд, Винисиус Соуса, Хамър, Осборн, Траоре, Осула

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Диаш, Гвардиол, Аке, Родри, Ковачич, Бернардо Силва, Грийлиш, Алварес, Холанд

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Манчестър Сити със сигурност е много по-силен противник и това вероятно ще бъде трудно предизвикателство за домакинтие.Освен това Пол Хекингботъм има редица проблеми с контузии. Шефилд Юнайтед ще бъде без Джон Флек, Риан Брустър, Исмаила Кулибали, Джейдън Богъл, Бен Слиман и Рис Норингтън-Дейвис този уикенд.

Сити е без Кевин Де Бройне и Джон Стоунс преди пътуването до "Брамал Лейн" този уикенд. Мениджърът на тима Хосеп Гуардиола също няма да е на мача, след като претърпя операция през миналата седмица.

Шефилд Юнайтед нямат победа в последните си осем мача в лигата срещу Манчестър Сити, датирайки от домакинската победа с 1:0 през януари 2000 г. във второ ниво. Победа за Сити пък би осигурила на Пеп Гуардиола неговата 200-та победа в английския елите само в неговия 269-и мач, подобрявайки предишния рекорд от 326 мача, поставен от Жозе Моуриньо през юли 2020 г.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички