И Арсенал усети мощта на вдъхновения Манчестър Юнайтед


И Арсенал усети мощта на вдъхновения Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images/Gulliver

7167 0

Манчестър Юнайтед победи с 1:3 Арсенал в мач от четвъртия кръг на ФА Къп на "Емирейтс". По този начин "червените дяволи" се калсираха за 1/8-финалите на турнира. Точни за Юнайтед бяха Алексис Санчес в 31', Джеси Лингард в 33' и Марсиал в 82'. Попадението за лондончани вкара Обамеянг в края на първата част. Така Оле Гунар Солскяер продължава без загуба, откакто пое Юнайтед след уволнението на Жозе Моуриньо и има 8 поредни победи.

Юнайтед започна много агресивно срещата, като още в 1' след пробив на Погба в наказателното поле си осигури ъглов удар. Той обаче не доведе до нищо опасно за "червените дяволи". В 6' Алекс Иуоби опита да намери свой съотборник с късо подаване в наказателното поле. Александър Лаказет пое топката, но опитът му беше осуетен от защитата.

В 11' Алексис Санчес  отигра с прекрасен извеждащ пас към Пол Погба, но той не успя да преодолее Петър Чех. В 20' се наложи принудителна смяна в лагера на "артилеристите". Унай Емери трябваше да замени Сократис, който се контузи, и Шкодран Мустафи влезе на негово място. В 23' Алекс Иуоби напредна в наказателното поле, за да достигне до пас и нанесе удар, но Ромеро спаси. В ответната атака Алексис Санчес центрира опасно, но не се намери кой да засече топката.

По-напористата игра на "червените дяволи" даде резултат в 31' Ромелу Лукаку изигра много добре ситуацията и плъзна топката към Алексис Санчес, който просто я насочи отблизо за 0:1. Само две минути по-късно гостите удариха за втори път големия си съперник. Отново превъзходна работа от страна на Ромелу Лукаку, който изигра важна роля в организацията на атаката. Той центрира към Джеси Лингард, който преодоля Петър Чех с брилянтен удар в дясната страна на вратата. Останаха обаче съмнения за засада при паса към Лукаку в началото на атаката. В много ключов момент, в края на полувремето, домакините успяха да върнат едно попадение. Пиер-Емерик Обамеянг отбеляза на опразнената врата след асистенция на Лаказет.

Арсенал започна по-добре след подновяването на играта в търсене на изравнителен гол. Аарън Рамзи скочи над съперниковата защита, за да отклони прецизно центриране към вратата. Опитът му, насочен под напречната греда, обаче беше спрян от спасяване на Ромеро. В 55' Лукаку изпълни фаул от средно разстояние, но ударът бе далеч от целта.

Малко след това се стигна до неприятен момент в двубоя. Емери трябваше да направи втора принудителна смяна в 64', след като Лукаку без да иска изрита в лицето другия титулярен централен защитник на Арсенал Лоран Кошчелни, докато той беше паднал на земята. Гранит Джака се върна назад да помага на резервата Мустафи. Месут Йозил също се появи в игра. В 73' Александър Лаказет отправи добър удар, който отиваше в десния ъгъл, но вратарят показа страхотен рефлекс. В 83' Юнайтед отново си върна преднината от два гола и сложи край на интригата. Погба стреля, но ударът бе блокиран, а топката попадна в Антони Марсиал , който намери пространство в наказателното поле и заби топката в мрежата. Заради травмата на Кошчелни, а и заради разправия между играчите в края съдията вдигна 10-минутно продължение, където обаче не се стигна до нови попадения.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Двата най-успешни отбора в турнира се срещат в ранен етап от надпреварата, а напред може да продължи само един. Гостите от Манчестър се намират в изумителна форма след треньорската рокада, а от друга страна на на "Емирейтс" винаги се играе трудно, а това се видя миналата седмица, когато "топчиите" победиха Челси.

Най-голямата заплаха за Арсенал е намиращият се в невероятна форма Пол Погба. Френският национал е участвал в реализирането на 47% от головете на Юнайтед след пристигането на Солскяер. "Червените дяволи" обаче ще са без Давид Де Хеа, който не замина за Лондон.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Арсенал: Чех, Сократис, Кошчелни, Колашинац, Мейтиланд-Найлс, Рамзи, Торейра, Джака, Иуоби, Лаказет, Обамеянг

Манчестър Юнайтед: Ромеро, Шоу, Линдельоф, Байи, Йънг, Матич, Ерера, Лингард, Погба, Санчес, Лукаку

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички