Хърватия и Англия разочароваха с предпазливо равенство


Хърватия и Англия разочароваха с предпазливо равенство
Снимка: Getty Images/Gulliver

4504 0

Хърватия и Англия не предложиха очакваното зрелище в срещата между двата тима в Лигата на нациите. Двубоят в Риека се игра пред празни трибуни заради наказание и минорното настроение до известна степен се пренесе и върху футболистите. 

През първата част и двата отбора действаха много предпазливо и положения почти нямаше. Втората част бе малко по-динамична като поглеждаха по-често към съперниковата врата, но въпреки това гол не падна.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна спокойно, като и двата тима не бързаха особено да се хвърлят в атака. Хендерсън си засужи рано-рано жълт картон, още в 6'. В 19' Вида направи невероятен пробив през центъра, но атаката доведе само до ъглов удар, от който не излезе нищо опасно.

Първите 30 минути от срещата не предложи нито едно чисто положение, като отборът, който владееше повече топката бе хърватският. В 37' "шахматистите" изпуснаха много добър шанс да открият резултата. Подаване в наказателното поле стигна до Крамарич, но той не насочи добре топката и Пикфорд спаси без особени затруднения. В самия край и англичаните имаха своя шанс, Дайър засече топката от ъглов удар, но ударът му срещна гредата. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Доста по-обнадеждаващо започна втората част откъм положения. Първо Перишич се измъкна и нанесе топовен удар от границата на наказателното поле. Джордан Пикфорд видя късно топката, но се справи добре. Минута по-късно Хари Кейн беше в добра позиция, стигайки до центриране, но ударът му с глава от малкото наказателно поле не беше достатъчно точен и топката отскочи от напречната греда.

В 57' Маркъс Рашфорд пое пас в наказателното поле, който отигра с удар към целта, но вратарят се намеси добре. В 70' Анте Ребич  пое късо подаване при включването си и опита да преодолее вратаря от средно разстояние, но топката мина покрай дясната греда.

ПРЕДИ МАЧА

За "шахматистите" поради контузии няма да играят Ловре Калинич, Симе Върсалко, Марсело Брозович и Борна Барисич. За англичаните пък аут са Дани Роуз, Алекс МакКарти и Люк Шоу.

Мачът за двата отбора в Риека е важен за класирането на 1/2-финалите. Испания води комфортно на върха в групата, а в миналия кръг нанесе много тежка загуба на "шахматистите" с 6:0. "Трите лъва" обаче се намират в добра форма и падна само в 3 от последните си 15 двубоя в редовните 90 минути (7 победи, 5 равенства).  

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Хърватия: Ливакович, Пиварич, Вида, Ловрен, Йедвай, Ракитич, Ковачич, Модрич, Перишич, Крамарич, Ребич

Англия: Пикфорд, Уолкър, Стоунс, Магуайър, Стърлинг, Хендерсън, Дайър, Баркли, Чилуел, Рашфорд, Кейн

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички