Хуан Мата и идиотски фаул на Джерард бетонираха Манчестър Юнайтед в топ 4


Хуан Мата и идиотски фаул на Джерард бетонираха Манчестър Юнайтед в топ 4

3291 0

Ливърпул сдаде битката за място в топ 4 през настоящия сезон, след като записа първа загуба за 2015 година в Премиършип, губейки у дома с 1:3 от Манчестър Юнайтед в голямото дерби на Англия.

Големият герой на "червените дяволи" се казва Хуан Мата, който отбеляза и двете попадения за победата. Той откри в 13', а в 59' удвои след блестящ гол, който може да видите по-надолу в статията.

В 46' пък Джерард, появил се 45 секунди по-рано, си изкара безумен червен картон за настъпване върху прасеца на Андер Ерера.

Все пак в 69' Даниел Стъридж успя да намали, но домакините нямаха сили за повече. В 92' пък Симон Миньоле затвърди силното впечатление, което направи в мача, със спасена дузпа, бита от Уейн Рууни. Вече 10 години нападателят на 20-кратните шампиони няма гол на "Анфийлд".

В края на двубоя съдията спести червен картон и на Мартин Шкъртел след безумно влизане на защитника в краката на Давид Де Хеа.

Благодарение на победата си Манчестър Юнайтед вече има 59 точки и води с 5 на Ливърпул в битката за 4-ото място в шампионата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард отново остана на пейката, като мърсисайдци имаха 8 победи от 8 мача без халфа в стартовия състав. Даниел Стъридж бе сред титулярите, като в нападение беше подпомаган от Коутиньо и Стърлинг.

Луис Ван Гаал пък отново остави Анхел Ди Мария на пейката заради слабата форма на аржентинеца. Фалкао и Рохо - другите две скъпи покупки през лятото, му правеха компания там, а Хуан Мата се завърна сред титулярите на Юнайтед.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

"Червените дяволи" почнаха с дълбока преса в половината на Ливърпул и често успяваха рано да отнемат топката. Това доведе до няколко опасни центрирания, но след тях не последва удар по посока вратата на Миньоле. Домакините пък отговориха с отличен рейд на Стърлинг, който обаче беше спрян от Де Хеа.

В 13' Андер Ерера получи в половината на Ливърпул и с феноменален извеждащ пас изведе Мата сам в наказателното поле. Испанският плеймейкър овладя добре и преодоля Миньоле за 0:1.

След попадението играчите на Брендън Роджърс се активизираха и заиграха далеч по-добре. Така се стигна и до най-голямата опасност. В 34' Стърлинг беше изведен в наказателното поле, а той с едно докосване продължи за Лалана фронтално пред вратата. Ударът на английския национал обаче се оказа неточен.

Като цяло обаче гостите изиграха отлично полувреме и не спряха с високата преса, която затрудняваше максимално и Хендерсън, и Джо Алън. "Червените дяволи" заслужено се оттеглиха на почивка с гол аванс - 0:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Веднага след почивката Стивън Джерард се появи в игра, но престоя точно 45 секунди. Той беше изгонен заради настъпване срещу Ерера. Той действително настъпи грубо испанеца, който му влезе много грубо, но капитанът остави своите с 10 човека.

Това подейства неочаквано добре за играчите в "червено", които създадоха две добри положения. Първо Стъридж се размина с топката на метър от вратата след центриране на Стърлинг. В 53' пък Коутиньо пробва удар от разстояние и топката профуча на сантиметри от вратата.

Анхел Ди Мария пък смени Ашли Йънг, като аржентинецът беше с решаващ принос за втория гол. Той получи топката фронтално срещу вратата и пусна страхотен прехвърлящ пас за Мата, който с полу-странична ножица вкара феноменален гол - 0:2.

В 69' обаче резултатът беше намален. В центъра на терена Карик загуби от Коутиньо, който напредна през центъра. Той пробва извеждащ пас за Стъридж, който беше подпомогнат и от рикошет в Блинд. Нападателят овладя и от малък ъгъл стреля в долния десен ъгъл. Джоунс успя да подложи крак, но само обърка Де Хеа, който не се намеси по добър начин - 1:2.

До края на двубоя Ливърпул така и не успя да стигне до гол, като най-близо беше Рахим Стърлинг, но Де Хеа се реваншира за грешката си по-рано.

Манчестър Юнайтед пък не успя да запише 3-и гол, въпреки че имаше право да изпълни дузпа в 92' заради нарушение на Джан срещу Блинд. Рууни обаче в своя мач №400 в Премиършип не успя да отбележи след чудесен рефлекс на Миньоле. Победата обаче остана за "червените дяволи".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички