Хуан Мата: Ако не бях футболист, щях да съм... икономист


Хуан Мата: Ако не бях футболист, щях да съм... икономист
Снимка: Getty Images/Guliver

1399 0

Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Хуан Мата се разкри във Фейсбук, отговаряйки на въпросите на феновете си. Ето какво призна той.

Суеверен ли сте? Имате ли си някакви ритуали?

- Има няколко ритуала, които изпълнявам преди да изляза на терена. Винаги стъпвам с десния крак на тревата, а обувам първо лявата бутонка. Това са глупости, но ги правя преди всеки мач, откакто се помня и ще продължа да го правя.

Коя е най-ценната ви вещ?

- Моят телефон. В него са моите лични данни, заради което, ако загубя телефона, губя всичко. Затова най-ценен ми е мобилният.

Кого бихте избрали в своя отбор от петима човека и защо?

- Мисля, че вече отговорих на този въпрос... Бих избрал Уейн Рууни, Анхел ди Мария, Радамел Фалкао. Миналият път посочих и Робин ван Перси. Андер Ерера ще ми се разсърди, но той ще трябва да се пребори за място в моя отбор. (Смее се).

Ако не бяхте футболист, какъв щяхте да станете?

- Вероятно бих тръгнал по пътя, избран от моите приятели. Бих се занимавал с това, което уча в университета: маркетинг, реклама. Харесва ми икономиката, така че с нещо такова.

Добър ли сте по математика?

- Не, не много, но икономиката ми харесва.

Какво бихте избрали: да направите асистенция или да реализирате гола сам?

- Да вкарам сам.

Как съчетавате футбола с образованието?

- Мисля, че можете да правите и едното, и другото. Очевидно, за мен футболът е най-важен, аз съм професионален футболист и съм концентриран върху това, което правя. Но ако имам свободно време, защо не? Напълно възможно е и да се играе футбол, и да се учи.

Кой друг вид спорт ви допада?

- Може би най-много след футбола обичам тениса. Харесвам баскетбол, голф, също и тенис на маса.

Кое е най-хубавото в Манчестър Юнайтед?

- Прост въпрос. Най-хубавото в Манчестър Юнайтед е самият клуб и неговото значение за хората по света. И искам да кажа, че подкрепата на феновете постоянно се суеща. Чувства се тук, на "Олд Трафорд", в гостуванията, в други страни. Невероятно е колко много фенове има този отбор.

Вдъхновява ли ви подкрепата на феновете по време на мач?

- Разбира се, разбира се! Играчите чуват феновете. На всеки мач идват да ни гледат по 75 000 души и обикновено разбираш кога феновете се вълнуват, кога се радват, празнуват, те много ни помагат. Феновете винаги са играли важна роля. И на този стадион атмосферата е прекрасна, на съперниците винаги им е трудно и мисля, че трябва да постигнем нашите цели заедно с феновете си.

Моята мечта е да стана професионален футболист. Какъв съвет бихте ми дали?

- Мисля, че едно дете трябва да играе само за удоволствие. Почти всички деца играят футбол. Намираш приятели, занимаваш се със спорт. След това порастваш и разбираш, че можеш да постигнеш успехи. И тогава най-важното нещо е да повярваш в себе си. Трябва да си уверен, защото понякога нещата не стават лесно и трябва да бъдеш силен.

Как минава един нормален ваш ден?

- Отивам на "Олд Трафорд", за да отговоря на въпросите на феновете... (смее се). У дома винаги ме чакат семейството и приятелите. Прекарвам времето си с тях. Понякога отиваме в града, откриваме нещо ново за себе си, разхождаме се около дома ми - живея недалеч от базата "Карингтън". Отпускаме се и се забавляваме.

Благодаря ви много за вашите въпроси. Бях радостен да отговоря на тях. Вие ми оказвате невероятна подкрепа от различните части на света, където се намирате, и искам да ви благодаря за това. В близко бъдеще бих искал да направим нещо подобно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички