Хосеп Гуардиола: Не знам колко постоянни ще бъдем след това, което постигнахме


Хосеп Гуардиола: Не знам колко постоянни ще бъдем след това, което постигнахме
Снимка: Getty Images

1389 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола бе категоричен, че неговият тим ще продължи да преследва успехи и след спечеления требъл миналата година. Испанският специалист допълни, че все още намират своя ритъм.

Гуардиола скромен преди новия сезон - не постави високи цели

"Не знам колко постоянни ще бъдем след това, което постигнахме. Аз обаче ще кажа на отбора да не забравят какво спечелихме, но да се опитаме да го направи отново - крачка по крачка. Опитваме се да намерим нашия стил, нашия ритъм и да помним какъв отбор сме", каза испанският специалист пред медиите преди първата контрола на Сити срещу Йокохама Ф Маринос в Токио.

Относно бъдещето на част от своите играчи и дали има някакви съмнения: "Не през този сезон, а в общ план. Във футбола не можеш да си сигурен за нищо. Изненадва ни всеки ден и по много пъти. В същото време познавам клуба, както и играчите си. Не мисля за титли. Ще изиграем първия си мач и ще видим с какво разполагаме в края на трансферния прозорец. Започва с Комюнити Шийлд, а след това идва и Бърнли. Ще опитаме да не изпускаме точки и ще видим какво ще случи накрая"

Манчестър Сити ще открие сезон 2023-24 срещу подгласника си Арсенал на 6 август в сблъсък за Комюнити Шийлд. След това английският отбор ще се опита да спечели още Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство. Манчестър Сити ще играе и срещу Байерн Мюнхен в Токио в сряда, преди да се срещне и с Атлетико Мадрид в Сеул. А една от целите на Сити е Йошко Гвардиол, но може да изпусне играча, тъй като не се е разбрал още с Лайпциг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички