Хосеп Гуардиола е просто непоколебим във финали за Манчестър Сити (статистика)


Хосеп Гуардиола е просто непоколебим във финали за Манчестър Сити (статистика)
Снимка: Getty Images/Guliver

3230 0

Манчестър Сити спечели Купата на Лигата за трета поредна година, а техният наставник Хосеп Гуардиола продължава да разбива представите за успеваемост във футбола. Това бе 25-ти финал за испанския специалист в неговата професионална кариера като треньор и... 21-ви успех и само четири загубени финала.

Нещо повече - Пеп Гуардиола е спечелил всичките си шест финала с Манчестър Сити, откакто е начело на "гражданите". Треньорът е побеждавал в два финала на Къмюнити Шийлд, един на ФА Къп и три на Карабао Къп. Той е печелил и два пъти трофея във Висшата лига, но те не спадат към тази статистика, която е насочена само към турнирите и техните финали.

В предишните седем финални срещи отборите на Гуардиола са стигали четири пъти до изпълнението на дузпи - нещо, което не се случи на испанеца и "небесносините", след като си осигуриха крайния успех в редовните 90 минути. Иначе с третия си пореден успех Манчестър Сити се превърна в първия отбор, който стига до три последователни успеха за Купата на Лигата след Ливърпул, който стигна до четири последоватени трофея през 80-те години на 20 век.

С трофеите си в Купата на Лигата през 2018, 2019 и 2020 година, Гуардиола вече е на четвърто място в историята по спечелени купи от надпреварата след сър Алекс Фъргюсън, Брайън Клъф и Жозе Моуриньо, като и тримата имат по четири трофея. Астън Вила пък губи финал в турнира за четвърти път в своята история, като по този показател ги бие единствено Арсенал с шест загубени финала.

А какъв рекорд записа Гуардиола при гостуването на Реал Мадрид в Шампионска лига - вижте в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички