Холанд разкри на кой гранд е фен от малък и защо е избрал да продължи в Манчестър Сити


Холанд разкри на кой гранд е фен от малък и защо е избрал да продължи в Манчестър Сити
Снимка: Getty Images

2315 0

Световната футболна звезда, подвизаваща се за Манчестър Сити - Ерлинг Холанд, използва почивката във Висшата лига, за да обясни защо се е присъединил към "гражданите". Норвежецът бе желан от редица колоси при периода си в Борусия Дортмунд, но в крайна сметка избра да акостира на Острова.

"Цял живот съм бил фен на Манчестър Сити. Баща ми играеше в този клуб. Вкарах 14 гола и започнах добре сезона. Избрах клуба от гледна точка на треньор и играчи. Това си мислех. Когато се преместих в Манчестър Сити, исках да се развивам възможно най-добре, за да стана по-добър играч", обясни 22-годишният голмайстор пред Manchester Evening News.

Нападателят премина в настоящия си клуб от Борусия Дортмунд на 1 юли 2022 г. срещу едва 60 милиона евро. През този сезон той отбеляза 14 гола и направи 1 асистенция в 10 мача на "небесносините" във всички турнири.

Настоящият му контракт с клуба е е до 30 юни 2027 г., а в общ план е 193 официални срещи в кариерата си, като се е отчел с невероятните 149 попадения и 37 асистенции.

Вижте какъв невиждан рекорд постави норвежецът във Висшата лига!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички