Хляб и зрелища, народе! Неделя, изпълнена с дербита из Европа


Хляб и зрелища, народе! Неделя, изпълнена с дербита из Европа
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

1265 0

Неделният ден (6 ноември) ще ни предостави 4 мача от световна класа - 2 от английската Висша лига и два от италианската Серия А. Подобни дни могат да се окачествят на "футболен празник", а почитателите не трябва да ги приемат за даденост, а просто да се облегнат удобно и да се насладят на гарантираното шоу!

Лондонско дерби със специален заряд

Челси приема Арсенал от 14:00 (българско време) в мач от 15-ия кръг на английската Висша лига. Тази среща ще противопостави не само две футболни философии, а двама амбициозни мениджъри, за които мнозина твърдят, че в тях е бъдещето на футбола. "Артилиеристите" ще направят всичко възможно да си тръгнат от "Стамфорд Бридж" с пълния актив от точки, а "сините" ще дадат всичко от себе си, за да зарадват собствената си публика у дома.

Дербито на разклатените гиганти

Тотнъм е домакин на Ливърпул по-късно през деня в другото зрелище с марка "Висша лига". Двата тима излизат на терена в Северен Лондон в 18:30 (българско време). Старите познайници Антонио Конте и Юрген Клоп имат сметки за разчистване, след като последните две срещи между техните тимове завършиха наравно. Сега двата тима определено ще бъдат мотивирани да излъчат победител.

"Дерби дела Капитале"

Когато Рома и Лацио се изправят един срещу друг, цял Рим впира поглед в срещата. Двата гранда излизат в пряк сблъсък от 19:00 (българско време) за четвъртото място в Серия А. В момента, то е заето от "вълците", но "орлите" ще се опитат да го "сграбчат" и да  задминат градския си опонент. Враждата между Жозе Моуриньо и Маурицио Сари също не е за изпускане, тъй като двамата имат известна история помежду си.

"Великото Дерби на Италия"

За този израз можем да благодарим на големия италиански журналист Джани Брера, който го използва за пръв път през далечната 1967 година. Дербито противопоставя двата най-успешни отбора в италианския футбол - Интер и Ювентус. То ще бъде под номер 210 и с начален час 21:45 (българско време). Можем само да се надяваме, че "войните" на Симоне Индзаги и Масимилиано Алегри ще създадат едно истинско шоу.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички