Хеттрик на Пулишич изкова седмата поредна победа на Челси


Хеттрик на Пулишич изкова седмата поредна победа на Челси
Снимка: Getty Images/Guliver

1718 0

Английският гранд Челси записа седма поредна победа във всички турнири, надигравайки Бърнли с 2:4 като гост в мач от десетия кръг на Висшата лига. Кристиан Пулишич се отличи с хеттрик за "сините", но отпускане в края на мача не позволи на гостите да си тръгнат със суха мрежа.

Пулишич откри резултата в 21-вата минута. Точно преди изтичането на първото полувреме, американският национал вкара второ попадение и прибра съотборниците си в съблекалните със солиден аванс. През втората част Пулишич отбеляза и трети гол в 56-ата минута, оформяйки своя хеттрик.

Две минути по-късно Вилиан направи резултата 0:4, а с това "сините" заиграха по-отпуснато и това доведе до попадения в мрежата на гостите. В заключителните четири минути от редовното време Джей Родригес и Дуайт Макнийл вкараха по един гол, за да оформят крайното 2:4.

По този начин Челси вече е с 20 точки, колкото има и третият Лестър. Бърнли остават в средата на класирането, след като в миналия кръг отново претърпя загуба. Ливърпул продължава да е лидер в подреждането, а утре вечер се изправя срещу Тотнъм в дербито на кръга. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички