Хенрих Мхитарян разкри кой е неговият вдъхновител


Хенрих Мхитарян разкри кой е неговият вдъхновител
Снимка: Getty Images/Guliver

1775 0

Звездата на Манчестър Юнайтед Хенрих Мхитарян, който напоследък започна да се аклиматизира към спецификата на футбола в Англия направи интересно разкритие.

Арменецът призна, че неговият вдъхновител във футбола е френската легенда на Арсенал Тиери Анри. Той се изказа много ласкаво за бившият нападател на "артилеристите" и разкри, че самият той е играл като таран като дете.

"Винаги подкрепях Анри, когато играеше за Арсенал. Той е един от любимите ми футболисти, защото е страхотен и много ме вдъхновяваше. Като дете аз също играех като нападател. Впоследствие започнах да се подвизавам като полузащитник", сподели Мхитарян, цитиран от "Goal.com."

"За мен е е удоволствие да играя за Манчестър Юнайтед. Това е сбъдната мечта. Винаги съм щастлив, когато започвам в стартовия състав в мачовете на отбора. Винаги се опитвам да давам най-доброто от себе си когато съм на терена.

нглийският футбол е много по-различен от футбола в другите страни. В началото ми беше трудно, но аз продължавам да правя всичко нужно, за да бъда успешен във Висшата лига.

Работя много и се опитвам да изпълнявам всичко, което мениджърът изиссва от мен, за да бъда полезен на тима", заяви лятната покупка на "червените дяволи".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички