Хари Магуайър е най-добрият защитник в Англия според статистиката


Хари Магуайър е най-добрият защитник в Англия според статистиката
Снимка: Getty Images/Guliver

2048 0

Хари Магуайър струва на Манчестър Юнайтед 80 милиона британски лири през юли 2019 г., което го направи най-скъпият защитник в света, побеждавайки рекорда, поставен от Върджил ван Дайк. Разбираемо е защо феновете очакват той да е най-добър и е трудно да се твърди, че той е имал същото въздействие в Юнайтед, каквото е имал Ван Дайк в Ливърпул. Няма съмнение, че някои от най-сериозните му грешки бяха почти непростими, но той е по-добър, отколкото му приписват мнозина.

Докато Магуайър и съотборниците му от Юнайтед успяха да запазят пета чиста мрежа за сезона срещу противник от „голямата шестица“, нещата не винаги вървяха така гладко досега. Стигна се дори до изказвания, че капитанът на Юнайтед не трябва да стартира за Англия на Европейското първенство това лято, но статистиката е в полза на защитника.

Според един фен в социалните медии, той има най-добри показатели в много аспекти и дори води цялата лига в някои от тях. В мачовете срещу най-добрите, Хари Магуайър е първи по брой отнети топки, спечелени въздушни топки, спечелени единоборства, завършени далечни подавания, блокирани удари и пасове в последната третина на игрището.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички