Хари Кейн отново "блесна" и затвърди отличното представяне на Тотнъм от началото на сезона


Хари Кейн отново "блесна" и затвърди отличното представяне на Тотнъм от началото на сезона
Снимка: GettyImages

1162 0

Тотнъм постигна трета победа след четири изиграни кръга във Висшата лига. Лондончани надделяха над Нотингам с 2:0 при визитата на легендарния отбор, а в герой за победителите се превърна Хари Кейн с двете попадения в срещата.

Националът откри резултата още в петата минута и отбеляза второто си попадение 9 минути преди края. Той вече има 201 гола в шампионатни срещи, а 187 от тези попадения са във Висшата лига. Той можеше да оформи и хеттрик, но пропусна дузпа през втората част. 

Нотингам стартира мача с амбиции за изненада, но получи ранно попадение след светкавична атака на столичаните. Кулушевски напредна и намери Кейн, който с прецизен удар в долния десен ъгъл не остави шансове на Хендерсън. Домакините се опитаха да отговорят и го сториха чрез чести атаки, но така и не съумяха да върнат попадение.

В началото на втората част Форест стигна до ново положение, но Йеитс стреля неточно с глава от отлична позиция. В 53-ата минута Кук изби топката с ръка в наказателното поле и се стигна до наказателен удар. Кейн, който е определян като един от майсторите на подобни положения, не стреля по най-добрия начин и резултатът остана непроменен.

Интригата приключи в 81-ата минута, когато Ричарлисон се отчете с чудесна асистенция от левия фланг и намери Кейн пред вратата, който съумя да удвои разликата.

По този начин възпитаниците на Антонио Конте събраха актив от 10 точки, колкото имат и тези на Пеп Гуардиола. "Шпорите" не допуснаха гол във втори пореден мач и продължиха отличното си начало на сезона. Следващата седмица на Тотнъм му предстоят две лондонски дербита - срещу Уест Хам в сряда и срещу Фулъм в събота.

Вижте и останалите новини от Висшата лига!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички