Халф на Ливърпул: Самите ние имаме огромни очаквания към себе си


Халф на Ливърпул: Самите ние имаме огромни очаквания към себе си
Снимка: Getty Images

773 0

Полузащитникът на Ливърпул - Алекс Окслейд-Чембърлейн, говори пред клубния сайт, след като "червените" започнаха подготовката си за новия сезон. Англичанинът коментира именно тренировките, както и трансферите в отбора.

"В момента най-важно за нас е да се подготвим чисто физически, а и да натрупаме по някоя друга минута в игрово темпо. Трябва да си върнем формата, тъй като целта за нас е ясна - да спечелим всичко. През миналата година почти го направихме, спечелихме и два трофея. Самите ние имаме огромни очаквания и знаем, че можем да вземем всеки мач. Вдигнахме високо летвата и не можем да разочароваме феновете", заяви той.

Според Окслейд-Чембърлейн конкуренцията за място в състава продължава да бъде жестока.

"Радвам се за Мо (Салах), той чака доста време за това. Освен за него, този договор е много важен и за Ливърпул като клуб. Знаем колко направи той за отбора и колко голяма част от успехите са постигнати с негово съдействие. Това са добри новини и за останалите момчета в отбора, тъй като запазихме футболист, с който постигнахме успехите от последните години. Надявам се да предстоящ още доста", казва още халфът.

"Срещу Дарвин сме играли и видяхме от първа ръка на какво е способен той. Много ми напомня на Луис Диас, когато пък той бе в Порто. Даврвин е атлетичен, бърз и мощен физически. Помня как гонех на терена Луис. За да поддържаш неговата скорост, трябва постоянно да си на пета предавка. Той обаче намира и шеста, а там нещата вече стават сложни.

"Дарвин може да бъде същият. Върджил (Ван Дайк) и Ибу (Играхима Конате) разбраха първи колко бърз и мощен е той. Освен това, той е много уверен във възможностите си, а това е ключово качество за всеки нападател.

"Фаб (Карвальо) е по-младо момче, но си личи колко надарен е технически. Гледал съм го малко във Фулъм и от колеги от отбора съм чувал само хубави неща. Надявам се да се учи от съотборниците си и да се приспособи бързо. С тях двамата конкуренцията се засилва и останалите не можем да си позволим отпускане". А кой играч на Реал М намигна на Ливърпул, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички