Гуардиола си спомни за Барселона: Всички разбраха, че Лионел Меси е най-добрият


Гуардиола си спомни за Барселона: Всички разбраха, че Лионел Меси е най-добрият
Снимка: Getty Images

5505 0

Старши треньорът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола си припомни дните, в които беше начело на Барселона и разказа следните любопитни моменти:

"Отборът ни се състоеше от истински животни, винаги готови да се състезават. Научих много от тях. Всеки играч искаше да надмине съотборника си. Имах късмета да работя с най-добрия играч в историята на футбола, когато Роналдиньо напусна. Също така в отбора имаше 7-8 отлични момчета, много силни чужденци", разказа Пеп.

"Играхме на финалите на Шампионската лига, на финалите на Испанската купа, за нас това беше като приятелски мачове. Всички играчи бяха много силни. Характерът на Пуйол, Абидал, Дани Алвеш ... Освен това всички бяха приятели и знаеха ролите си. Всички разбраха, че Меси е най-добрият, всички го приеха", признава Гуардиола.

"Също така всички осъзнаха, че ако не играят, това е само защото има някой по-силен. Спечелихме две първенства в Шампионската лига с 8 възпитаници на академията, които винаги са играли в един и същ стил, и за това трябва да благодарим на Йохан Кройф", каза още треньорът на Манчестър Сити.

ТУК можете да видите любопитно ВИДЕО от празненствата на Гуардиола по случай поредния му трофей с Манчестър Сити!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички