Гуардиола се оплака от празни седалки на "Етихад" и вбеси феновете


Гуардиола се оплака от празни седалки на "Етихад" и вбеси феновете
Снимка: Getty Images/Guliver

1886 0

В неочакван скандал се забърка мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола. Със свое изказване той ядоса феновете на тима и ги накара да му отговорят чрез медиите. Всичко започна след мача за ФА Къп срещу Фулъм, завършил с победа с 4:0 за "гражданите". След мача испанецът изрази удивлението си от факта, че е имало празни места на стадиона по време на мача и изрази надежда, че на двубоя за Купата на Лигата срещу Манчестър Юнайтед той ще види пълен стадион.

"Бях много разстроен и не виждам какво се опитва да постигне Хосеп. Той дава поводи на критиците и това дразни. Чувстваме се неоправдано критикувани от други клубове и става по-лошо, когато и нашият треньор прави същото. Бих предположил, че Гуардиола е загубил връзка с финансовата реалност, в която се намират футболните фенове", заяви Кевин Паркър, генерален секретар на официалната фенгрупа на Манчестър Сити.

"Той трябва да разбере, че тези фенове принадлежат към работническата класа и харчат за футбол изкараните пари. И няма смисъл да ни упреквате за това. Не трябва да поставяте под съмнение лоялността на феновете, които подкрепяха клуба в продължение на 35 години без трофеи. Мачът се проведе в неделя следобед, това не е най-добрият момент за посещаване на футболен мач", допълва фенът на "гражданите".

"Обичам Пеп, но подобни неща ще отчуждят феновете, които работят много, за да си купят билет", завърши Паркър. Трябва да бъде уточнено, че билетите за този мач бяха на цени между 10 и 35 паунда. А дали, според испанеца, Ливърпул може този сезон да събере повече точки от 100-те на "гражданите" вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички