Гуардиола с болка: Понякога идеите ми за Сити не работят


Гуардиола с болка: Понякога идеите ми за Сити не работят
Снимка: .

1221 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола пое вината за неуспешните мачове на своя тим през текущия сезон.

"Пoнякога ми идват идеи да играем с трима защитници или нещо подобно. Но понякога това не сработва и вината е само на треньора, не на играчите. Виждам на тренировките как футболистите преживяват и как искат те да играят. Припомнете си мача с Бърнли (2:1), който последва поражението от Ливърпул, когато 70 минути играха с човек по-малко", коментира Гуардиола, цитиран от "Чемпионат".

"Трябва да погледнеш себе си и да разбереш как можеш да помогнеш на играчите да намерят взаиморазбирателство по най-мек начин, като избегнеш агресията. Това е моя работа. Аз трябва да поговоря с тях и да им помогна. И в повечето случаи, ако отборът е играл лошо, вината е моя".

"Понякога идеите ми не работят, защото аз съм все още в процес на изучаване на играчите, техните възможности, както и на начина, по който те могат да играят. Аз не възнамерявам да променям Англия и не искам това. По-скоро ще променя сам себе си. Заради това съм тук. Хиляди пъти съм казвал, че искам да адаптирам идеите си към английската футболна реалност", завърши Гуардиола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички