Гуардиола преди Ман Сити - Тотнъм: С всеки сезон във Висшата лига става по-трудно


Гуардиола преди Ман Сити - Тотнъм: С всеки сезон във Висшата лига става по-трудно
Снимка: Getty Images

1649 0

Наставникът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола, даде официална пресконференция пред медиите на Острова преди голямото дерби на 14-ия кръг в английската Висша лига, в което "гражданите" посрещат Тотнъм на "Етихад". Испанецът се изказа ласкаво за своя колега Анге Постекоглу и посочи, че се очертава интересен сблъсък.

Прогресът на Тотнъм

"За това кратко време, дори и в мачовете, които не успяха да спечелят напоследък, съм впечатлен колко добри неща прави Тотнъм и колко възможности за гол създават. Отборът е агресивен във всяка зона. Постекоглу тъкмо дойде и вече може перфектно да разпознаете тима му. Всеки отбор играе така, както желае мениджърът. Той, хората като Анге правят футбола по-добро място. Много се радвам на техния подход. Всички фенове на Спърс могат да признаят, че въздействието му бе светкавично", каза Пеп.

Трудностите във Висшата лига

"С всеки изминал сезон във Висшата лига става все по-трудно. Тотнъм е фантастичен отбор. Има много важни фигури, които отсъстват, но въпреки това видях колко положения създадоха срещу Астън Вила. Дали контузиите ще го накарат да промени подхода срещу нас? Трябва да го попитате него, но изобщо не вярвам това да стане. Ще бъда изненадан, ако го направи. Следя го още от Йокохама".

Ситуацията с контузените в Сити

"Стоунс е много по-добре. Близо е до завръщане. Ще бъде с нас. Все още не знам дали ще играе, но ще бъде в групата. Матео Ковачич вече поднови тренировки. Матеус Нунеш е на дни от завръщането си", добави още специалистът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички