Грешна стъпка срещу слабак отдалечи Манчестър Сити от титлата


Грешна стъпка срещу слабак отдалечи Манчестър Сити от титлата
Снимка: Gulliver/Getty Images

821 0

Манчестър Сити допусна фатална грешка в преследването на титлата в английската Висша лига. Възпитаниците на Мануел Пелегрини не успяха да вкарат в гостуването си на Норич и завършиха 0:0 с кандидата за изпадане в английското първенство.

"Гражданите" имаха инициативата в мача почти през цялото време с изключение на последните 15 минути от първото полувреме, но не съуимяха да реализират положенията си. Серхио Агуеро пък направи два фрапантни пропуска, с което шампионите за 2014 година записаха пореден неуспех в гостуванията си през сезона.

До момента през сезона далеч от "Етихад" Сити има едва 20 спечелени точки, като има цели 4 поражения и 5 равенства срещу отбори от ранга на Астън Вила и Норич, които най-вероятно ще изпаднат от Висшата лига. За сравнение - Лестър има 31 спечелени точки в своите гостувания.

Що се отнася до общото класиране, Манчестър Сити е с 51 точки - на 9 от лидера Лестър, като победа на "лисиците" над Нюкасъл в понеделник ще направи разликата 12 пункта, 8 мача преди края на шампионата.

"Гражданите" трябва да почнат да се притесняват и за мястото си в топ 4, след като Уест Хям (49), Манчестър Юнайтед (45) и Ливърпул (44) се намират в отлична форма, а мърсисайдци са и с мач по-малко от своите конкуренти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички