Голямото предимство на Арсенал срещу Барселона


Голямото предимство на Арсенал срещу Барселона

3170 0

Според мнозина Арсенал изтегли възможно най-тежкия жребий в Шампионска лига. Причината за това е, че селекцията на Арсен Венгер ще трябва да се изправи срещу настоящия носител на трофея в турнира Барселона.

Историята също не е на страната на "артилеристите", които отпадат неминуемо на осминафинал в последните 5 издания на турнира, като в единия от случаите именно Барселона беше последното препятствие пред лондончани. 

На пръв поглед Барселона е отявлен фаворит, но в същото време обаче Арсенал има сериозен коз - Петър Чех. Националът на Чехия ръководи отлично защитата на Арсенал, а неговата лична статистика срещу Барселона е 3 победи, 5 загуби и 1 загуба - всичко това с екипа на Челси.

Още по-впечатляваща е статистиката на Чех срещу Лионел Меси. Аржентинският ас има 7 мача срещу вратаря на Арсенал, в които няма отбелязан гол. Освен това той има и пропусната дузпа, така че ако Арсенал има някакви преимущества в своя полза, то вратарският пост определено е сред тях.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички