Гол от засада закопа Манчестър Юнайтед в Европа (ВИДЕО)


Гол от засада закопа Манчестър Юнайтед в Европа (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/Getty Images

3138 0

Жозе Моуриньо и Манчестър Юнайтед за втори пореден път претърпяха разочарованието от загубата, след като изненадващо Фейенорд срази "червените дяволи" с 1:0 в първия кръг на груповата фаза на Лига Европа.

Томи Вилхена в 79-ата минута реализира единственото попадение пред 30-те хиляди зрители на знаменития за Юнайтед стадион в Ротердам. В ситуацията за гола обаче имаше засада на асистиралия Николай Йоргенсен и гостите от Англия определено бяха ощетени.

Те обаче не се постараха да сторят достатъчно, за да се доберат до победата и резултатът не е нелогичен, макар на терена в края да бяха Златан Ибрахимович и Пол Погба - звездните попълнения на Моуриньо през лятото.

На този стадион през 1991 година с два гола на Марк Хюз Юнайтед надви Барселона с 2:1 във финала на КНК, но сега си тръгна разочарован под звуците на "Никога няма да бродиш сам" на "Бийтълс" - химн на много отбори, включително на вечния съперник на "червените дяволи" Ливърпул.

НЕ МОУРИНЬО Е СПЕЦИАЛНИЯ, А...

В първия четвърт час играта не се развиваше на всиоко ниво и положенията липсваха, като единственият по-сериозен удар бе дело на Пол Погба от фаул на около 30 метра от голлинията, като стражът на Фейенорд Джоунс улови без проблеми.

В 24-ата минута Юнайтед създаде първото наистина добро положение, след като Маркъс Рашфорд свърши добра работа на дясното крило и центрира в пеналтерията. Там Антони Марсиал овладя и стреля опасно с десния крак, но прати кълбото на сантиметри от гредата.

Фенейорд показа зъби към края на полувремето и Торнстра от отлична позиция бе длъжен поне да намери очертанията, но стреля над целта. Така след твърде малко ситуации пред двете врати логично на почивката двата тима приключиха при 0:0.

През втората част и Фейенорд се престраши малко по-масирано да атакува съперника, но ударите на Ел Ахмади и Вилхена пред наказателното поле не създадоха работа на Давид де Хеа.

Беззъбата игра на Юнайтед и през второто полувреме провокира Жозе Моуриньо да направи нещо рядко срещано - тройна смяна. В игра се появиха Мемфис Депай, Златан Ибрахимович и Ашли Йънг, като съответно напуснаха Антони Марсиал, Маркъс Рашфорд и Хуан Мата.

Играта на Юнайтед се пораздвижи, но на тима продължаваше да липсва основното в завършването на атаките - точен удар. С влизането на Ибрахимович изстрелите се повишиха, но не и акуратността.

В 75-ата минута след центриране от фаул отдясно Ибра се извиси над всички, но с глава прати кълбото на сантиметри от гредата.

В 79-ата минута изненадващо Фейенорд поведе, след като отнеха топката на централната линия и Николай Йоргенсен се понесе по дясното крило. При подаването към него той бе в положение на засада, но той напредна и центрира отлично за точката за дузпа. Там връхлитащият Вилхена с мощен изстрел матира Де Хеа за 1:0.

В оставащите минути Юнайтед започна да изсипва топката в наказателното поле, а в 85-ата минута добра работа на Златан позволи на Ашли Йънг да стреля от чиста позиция по диагонала, но англичанинът по безобразен начин прати кълбото високо над вратата.

Последното положение се откри пред Ибрахимович, който с мощен шут от фаул на 30 метра от голлинията тества уменията на Джоунс, но стражът не разочарова.

Състав на Манчестър Юнайтед:

На вратата е Давид де Хеа, а пред него в защита от ляво на дясно са подредени Маркос Рохо, Ерик Баи, Крис Смолинг и Матео Дармиан. В халфовата линия си партнират Морган Шнайдерлин и Андер Ерера, а малко пред тях е поставен Пол Погба.

В нападение се разчита на Антони Марсиал, Маркъс Рашфорд и Хуан Мата. Очаква се Марсиал да води атаката, а Марсиал, Мата и Погба да са плътно зад него, като за първи път би трябвало да видим Погба с по-офанзивни функции.

Състав на Фейенорд:

Джоунс, Бергулис, Ботегин, Ел Ахмади, Йоргенсен, Карсдорп, Конголо, Кайт, Торнстра, ван дер Хайден, Вилхена

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички