Гигс: Бях шокиран от оттеглянето на сър Алекс, но спадът в играта на Юнайтед не бе неизбежен


Гигс: Бях шокиран от оттеглянето на сър Алекс, но спадът в играта на Юнайтед не бе неизбежен
Снимка: Getty Images / Guliver

1653 0

Бившият футболист и треньор в Манчестър Юнайтед Райън Гигс сподели, че е бил шокиран от оттеглянето на Алекс Фъргюсън като мениджър на отбора. Шотландецът се отказа от треньорската професия през 2013г., когато изведе Юнайтед до 13-та титла във Висшата лига. 

"Той ми съобщи новината, вечерта, преди клубът да направи официално изявление. Въпреки че разговаряхме много, когато видях, че той ми звъни първата ми реакция бе "Какво ли съм направил погрешно?", а бях на 39 години...", разказва легендата на "червените дяволи".

Гигс: Ван Гаал го плюеха за 65% владение, при Моуриньо е 35%

 Според Гигс кризата, в която попадна Юнайтед след напускато на сър Алекс не е била неизбежна.

"Не вярвам, че спадът в играта на Юнайтед след напускането на сър Алекс беше неизбежен. Бяхме станали шампиони във Висшата лига с 11 точки от втория. В отбора имаше много победители, хора с изключителни характери. Да, играчи като мен, Рио Фърдинанд, Немяна Видич и Патрис Евра бяха близо до края на кариерите си, въпреки че Патрис още играе. Но при правилното окомплектоване на състава, нещата можеха да се развият много по-гладко. Нас ни замениха млади и гладни за успехи футболисти, които отговарят на шампионската нагласа на Юнайтед”, каза той пред The Telegraph.

Разкриха тайната за успехите на Моуриньо

"Вместо това, нещата не се развиха по план след идването на Дейвид Мойс. Не искам да хвърлям вина върху него. Просто Дейвид не знаеше как работи клубът. Хората там, които бяха минали през това, можеха да му помогнат, но един треньор трябва да има такива познания с времето”, добави Гигс.

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички