Гарет Саутгейт с изненадващ избор за капитан на Англия


Гарет Саутгейт с изненадващ избор за капитан на Англия
Снимка: Gulliver/GettyImages

1433 0

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт имаше тежка задача да избере капитан на тима за контролата с Англия. Джордан Хендерсън и Хари Кейн, които в последните мачове бяха лидерите на "трите лъва", отпаднаха от тима заради контузии и Саутгейт трябваче да избере друг играч.

В крайна сметка специалистът се е спрял на Ерик Дайър от Тотнъм. Причина за това са "интелигентността и страхотната роля на модел", която играчът показва на и извън терена. 

"Ерик е основен играч в моя тим. Той играе като зрял футболист, с много мисъл. Той разбира играта чудесно и е прекрасен модел за подражание. Той рядко пропуска мач за Англия и винаги е отдаден напълно.

Аз мисля, че той може да бъде дори по-голям лидер, от колкото е в момента. Надявам се, че с възможността, която му предоставям, ще "извадя" още от положителните му качества на показ", сподели Саутгейт на пресконференция.

Англия приема Германия в контролна среща на "Уембли". "Трите лъва" имат голям брой липсващи играчи, сред които са Хендерсън, Кейн, Рахийм Стърлинг, Фабиан Делф, Деле Али. Хари Уинкс и Джак Бътланд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички