"Футболист и половина" - Сър Алекс е следил внимателно Златан, но защо не го е взел?


"Футболист и половина" - Сър Алекс е следил внимателно Златан, но защо не го е взел?
Снимка: Guliver/Getty Images

3003 0

Златан Ибрахимович е футболист от световна класа през цялата си кариера, но едва на 35-годишна възраст се озова в Манчестър Юнайтед. Оказва се обаче, че това е можело да стане много по-рано - още докато е защитавал цветовете на Аякс.

Това разкри братът на сър Алекс Фъргюсън - Мартин, който пред Mirror обяви, че лично е предал на бившия мениджър на Юнайтед бележките от своите впечатления върху играта на Златан.

ТЕЖЪК УДАР ПО РЕАЛ МАДРИД

"Player and a half" са четирите думи, с които Мартин е описал Златан, които в превод означават "Играч и половина". Според него, Златан не е имал слабо място в играта, освен може би подаванията, но това е било следствие на младостта на играча. Защо тогава Сър Алекс не го е закупил?

Бившият асистент на шотландеца - Рене Мюленстийн, разкри, че легендарният треньор се е опасявал от ефекта, който ще има Златан върху неговата селекция.

КОЛКО СТРУВА ДА ГЛЕДАШ ДЕРБИТО НА МАНЧЕСТЪР?

"В 9 от 10 случая той не би взел това решение, но точно в този момент той се притесняваше за това как Ибра ще пасне на отбора - Сър Алекс беше изградил система, според която младите бяха налагани постепенно и се развиваха заедно.

Точно в този момент той така усещаше ситуацията. Например, преди време нямаше проблем да привлече Лоран Блан, въпреки че беше на над 30 години, за да замени Яп Стам", каза Мюленстийн.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички