ФИФА не уважи молбата на Челси, трансферната забрана остава


ФИФА не уважи молбата на Челси, трансферната забрана остава
Снимка: Getty Images/Guliver

1339 0

От ФИФА са отхвърлили молбата на Челси за сваляне на трансферното ембарго, което им бе наложено. Припомняме, че в края на февруари лондончани получиха забрана за привличане на нови играчи в следващите два трансферни прозореца.

Световната футболна централа наложи тази санкция на "сините" миналия месец, заради нарушаване на правилата за привличане на играчи под 18 години. Лондончани също така бяха глобени и с 600 хиляди швейцарски франка за провинението си. От Челси веднага обявиха, че ще обжалват, а надеждата бе, че докато трае процедурата, наказанието ще бъде замразено. Подобни случаи имаше с испанските Барселона и Атлетико Мадрид.

От ФИФА категорично са заявили, че този път това няма да се случи. По този начин единственият шанс пред Челси е клубът да изпрати молба към Спортния арбитражен съд, който да издаде временно решение, позволяващо на лондончани да привличат нови играчи през лятото.

Междувременно стана ясно, че ръководството на Челси отново ще преговаря за нов договор с голямата си звезда (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички